George Scott föll i natt

Allan Vester vann knappt på poäng

SPORTBLADET

George Scott kunde inte rå på den kontringsskicklige dansken Allan Vester i fredagens match i Århus.

Vester tog kommandot till en början och trots en stark spurt lyckades inte Scott vända.

Dansken vann 12-rondaren med domarsiffrorna 115-113, 115-113, 114-114.

- Jag kom inte igång riktigt. Jag var förvånad hur snabb han var, sa George Scott efter matchen.

Här är hela matchen rond för rond:

Rond 1

Vester backar och tvingar Scott att gå fram. Ganska avvaktande boxning. Vester fick in något slag mer än Scott, annars i stort sett helt jämnt. Vester är farlig i kontringarna.

Rond 2

Vester kontrollerar ronden. Scott försöker med högerjabbar men Vester kontrar effektivt. Scott har svårt att komma in i matchen men mot slutet av ronden får han in ett slag. Ronden till Vester.

Rond 3

Bra boxning. Lite fler träffar åt bägge håll. Scott har svårt att få tag i dansken och öppnar sig bakåt. Jämn rond med plus för Vester.

Rond 4

Scott får in en del slag mot kroppen och lyckas slinka undan kontringar. Lite mer intensitet. Varierar slag mot kropp och huvudet. Scott föröker att inte jaga för mycket. Vester boxas fortfarande bra. Jämn rond.

Rond 5

Vester jabbar framgångsrikt och Scott har problem att få kontakt med dansken. Vester håller sig skickligt undan. Scott boxas stressat och försöker få utrymme för ett hårt avgörande slag i stället för att mata med jabben. Ronden till Vester.

Rond 6

Scott försöker fortsätta ge utrymme åt vänstern med varierad framgång. Vester kontrollerar matchen och backar sig till kontringslägen. Ronden är jämn. Det vill sig inte för Scott.

Rond 7

Bra inledning av Scott som får in en vänster. Efter en minut får Scott äntligen in en kombination och kan slå ut lite. Vester kommer igen och det blir en öppnare boxning för en stund. Vester avslutar bättre. Vänster ögonbryn går upp för Scott. Vester tar ronden.

Rond 8

Vester fortsätter att boxas smart och han får in många kontringsslag. Scott får dock in ett par, tre pärlor i ronden. Jämn rond. Fyra ronder kvar.

Rond 9

Ronden böljar fram och tillbaka med en relativt öppen boxning. Båda boxarna börjar tröttna och Scott tar hem sin första rond.

Rond 10

Dansken ser något tröttare ut än Scott. Scott jobbar frenetiskt för att kunna vända det här. Vester får in ett slag som skakar Scott rejält. Scott avslutar ronden med två rejäla träffar rakt i ansiktet på Vester. Jämn rond med plus för Vester.

Rond 11

Dansken söker gå in i clinch under hela rond en. Scott fortsätter att försöka boxas offensivt. De båda är mycket trötta och det blir några rejäla slagväxlingar ett par gånger. Ronden till Scott.

Rond 12

Scott försöker och försöker och tar hem sista ronden. Men det räcker inte. Det är bara en knockout som kan rädda honom. En kämparond med mycket låsningar.

Benjamin Thorén

ARTIKELN HANDLAR OM