Bortdömd - nu blir han livvakt

George Scott förlorade mästarmötet - nu börjar en ny karriär

SPORTBLADET

- Jag är besviken men är det en jämn match ska champen ha segern, säger George Scott.

Danske Allan Vester vann den mycket jämna matchen mot George Scott i går. Svensken var stark och borde ha vunnit men domarna gav segern till hemmaboxaren. Mycket talar för att det var Scotts sista match som proffs.

I stället för en VM-match väntar nu kanske ett år av försörjningsmatcher - eller ett välbetalt jobb som livvakt i New York.

- Vi ska sätta oss ner och ta ett snack om framtiden. Vad som än händer ska vi se till att det blir positivt för George, säger hans manager Fred Armstrong.

Efter förlusten mot Allan Vester är vägen mot en stor titelmatch förmodligen allt för lång och krokig. Scotts karriär varar max ett år till. Om ens det.

Hans livs chans

Medan Vester säkrade en fantastisk chans och får gå om VM-titeln i de allra högst rankade organisationerna får Scott bittert konstatera att hans livs chans grusades av sifferkombinationerna 114-114, 115-113, 115-113 i domarnas protokoll.

- Jag hade chansen, säger George Scott med ett snett leende och betoning på hade.

Han pratar vidare om att livet går vidare och att champen ska vinna jämna matcher och att han inte är bitter eller besviken på domarna.

- Jag jobbade så hårt jag kunde och gjorde så mycket i matchen. I början blev jag förvånad över att han var så snabb. Han hade ingen punsch men han gjorde precis vad han behövde, säger Scott om sin motståndare.

Inte lika snabb

Från rond sex och framåt var det Scott som förde matchen. Men han är inte samme vindsnabbe boxare som han var för några år sen. Briljant teknisk emellanåt men fötterna och nävarna rör sig aningen för långsamt.

Därför är det troligaste att Scott nappar på den livvaktsutbildning som Fred Armstrong har fått in honom på i Washington DC.

- Vi talar inte om någon sorts dörrvakt. Det här handlar om stenhård daglig utbildning i sex månader. George är intresserad och han har kvaliteterna för det, säger Fred Armstrong.

Utbildningen innebär träning i att hantera vapen, närstrid, skydd och avancerad bilkörning. Kunderna är rika affärsmän eller företag.

"Stora pengar"

- George kan komma att tjäna stora pengar på det här. Men vi ska också se över vilka möjligheter det finns att få en ny stor match på gång. Man vet aldrig vad som händer i boxning, säger Armstrong.

Rond för rond

Stefan Alfelt