Skippa gullegrisen – låt Seaman bli lagkapten...

SPORTBLADET

LONDON

Regn, kallt, måndag, Birmingham.

Gråare än så blir inte världen.

Sven-Göran Eriksson hade i alla fall röd jacka och sladdriga blå brallor och så fort han kliade sig på näsan klickade det i fyrtio kameror.

Det var alltså första riktiga arbetsdagen på nya jobbet, första gången på sex veckor Svennis fick dra på sig en overall, kliva ut på en fotbollsplan och leda en träning.

Om det nu var så mycket till träning.

Villa Park låg blött, slaskigt och ogästvänligt mitt i allt det grå och 26 spelare var där mest för att träffas, morsa, låta sig fotograferas, bekanta sig med Mr Eriksson.

Det skulle varit 31 man, men fem mittfältare (Paul Scholes, Steve McManaman, Ray Parlour, Kieron Dyer och Michael Carrick) är sjukskrivna och det drog en ännu iskallare vind över Svennis första landslagssamling.

Scholes och McManaman...nåt värre hade knappast kunnat hända. Om det är sant som de säger att allting jämnar ut sig lär Svennis få ett ruskigt flyt längre fram.

Nå, den smale svensken gick i alla fall där med keps på huvudet och händerna uppdragna i jackärmarna, det var Peter Taylor och Steve McLaren som skötte övningarna och lite vid sidan av stod Tord Grip med icke oansenligt gällivarehäng.

Englands tröjbyte kostar skjortan...

De tre Cole - Ashley, Joe och Andy - plåtades i de nya matchdräkterna, vita tröjor med en lodrät röd rand på vänster sida av bröstet.

Feta inkomster för FA att vänta efter det lilla draget. Tröjorna är en jätteindustri i brittisk fotboll och nu ska varenda unge ha Englands nya medan föräldrarna gråter blod.

Åtta man stod lite vid sidan om tittade mest på när de andra sprang. Det var de som var i farten i söndags - Ashley Cole, David Beckham, Emile Heskey, Robbie Fowler, Nicky Butt, Wes Brown och Jamie Carragher.

Resten övade försvar-anfall under sedvanliga gap och rop, av nån anledning är det alltid mer skrikande på engelska fotbollsspelare än på till exempel svenska.

Hur Svennis ska formera sin startelva mot Spanien i morgon kväll var förstås omöjligt att lista ut.

Väljer han Wes Brown eller Rio Ferdinand bredvid Sol Campbell i mittförsvaret? Jag har trott på Wes tidigare, men börjar nu luta åt Rio.

Och hur gör han på mitten? Han har sex mittfältare kvar i truppen och åtminstone tre av dem - Joe Cole, Frank Lampard och Gavin McCann - är orutinerade.

Det verkar alltså bli 4-4-2. Med Beckham till höger och förmodligen Nicky Butt, Nick Barmby och Joe Cole.

I anfallet antar jag att Andy Cole är en av startmännen. Men vem tar han sen? Ted Sheringham eller Michael Owen? Kör han med Cole väljer han bort Emile Heskey.

Utmanaren Phillips var hetast av alla

Det lustiga är att den forward som är minst tippad att få spela, Kevin Phillips, såg piggast ut av alla på träningen. Alert till tusen.

Det är en man som ser en chans att imponera på den nya coachen.

- Men så är det för allihop...vi är här för att göra ett gott intryck på Eriksson, sa keepern David James och Beckham under klädprovningen tidigare på dan.

Och apropå Beckham handlade presskonferensen i går som vanligt mest om vem Svennis tänker välja till lagkapten.

Det är ett obeskrivligt tjat om denna detalj. Som om hela landets fotbollsframtid står och faller med vem som får armbindeln på sig.

Om inte Svennis väljer pressens gullegris Beckham i dag kommer hans omdöme att ifrågasättas direkt.

Jag tycker det vore rätt tufft av Svennis att markera en egen åsikt här. Vad är det för fel på 37-årige David Seaman, exempelvis? Förutom att han har en ytterst patetisk hästsvans?