Slutat - ändå räddar han tysk proffsklubb

SPORTBLADET

Tysklandsproffset Jesper Larsson, 27, är knäskadad. Nu saknar handbollslaget Nordhorn en målvakt och får inte ersätta honom med någon som spelat den här säsongen. Därför blir ersättaren troligen Patrik Liljestrand - tränare i Norge.

Jesper Larsson, 18 landskamper, har efter VM-uppehållet varit duktig i den tyska ligan. Men mot Essen i onsdags gick korsbandet av och menisken förstördes. Han har opererats och är borta i minst sex månader.

Det innebär att Nordhorn bara har Islands landslagsmålvakt, Gudmundur Hrafnkelsson, 36.

- Nu får vi inte heller ta någon som spelat den här säsongen, vi letar bland gamla målvakter, säger den svenske tränaren Kent-Harry Andersson.

Den sista dagen för övergångar var den 15 januari.

- Jag har pratat med Patrik Liljestrand. Han har lovat att träna i en månad och sedan säga om det är okej, säger Kent-Harry.

- Mats Olsson är klubbdirektör, han har för mycket att göra och Claes Hellgren är lite väl gammal.

Patrik Liljestrand, 35, har gjort 22 landskamper (1988-1993) och är tränare i den norska toppklubben Stord. Han tränade IFK Ystad i fjol, och för två år sedan gjorde han ett kort inhopp i elitserien.

- Jag ställer självklart upp om det blir kris, säger han.

- Men ingenting får störa vårt spel i Norge. Jag kommer först när säsongen är slut här, kanske får jag flyga ner till tre-fyra matcher innan dess.

I Norge börjar slutspelet i månadsskiftet mars-april. Den tyska ligan pågår till slutet av maj.

Anna Carlsson