Krajnc mot Roberto - men blir matchen av?

Inga kontrakt finns ännu - hatmatchen långt ifrån säker

SPORTBLADET

Både världsmästaren Armand Krajnc och utmanaren Paolo Roberto är i full gång med träningen inför deras hett eftertraktade boxningsmöte.

Men frågan är om matchen verkligen blir av. Än är inga kontrakt undertecknade.

– Jag har lärt mig att ingenting är säkert i boxning. Boxningsbranschen är en cirkus, rena bilhandlarbranschen. Inte förrän jag ser Roberto på invägningen vågar jag tro att det blir match, säger Armand Krajnc.

Fem matcher inställda sista dagen

Fem gånger i sin karriär har han hårdtränat i en månad inför matcher som blivit inställda sista dagen.

Paolo Roberto går ännu längre i sina tvivel:

– Inte förrän vi är uppe i ringen, nej, inte ens då, inte förrän domaren säger box tror jag på det. Jag har faktiskt till och med varit uppe i ringen en gång när matchen blev inställd. Jag har tränat inför fler matcher som blivit inställda än som har blivit av.

Matchen är planerad att gå i Forum i Köpenhamn fredagen 28 april. Men så länge som inga skrivna kontrakt existerar kan matchen antingen flyttas eller rent av aldrig bli verklighet.

Garanterat match i april för Krajnc

– Psykiskt är det jäkligt jobbigt. Det enda jag vet är att jag oavsett vilket får en match i april. Blir det inte Paolo Roberto tvingar WBO mig att försvara mitt världsmästarbälte mot någon annan utmanare.

Krajnc tränar hos sitt stall Universum i Berlin medan Roberto stannar hemma.

– Inför min förra match låste jag in mig i ett gym utomlands men jag är alldeles för social för att kunna fungera på det viset. Jag tränar bra på hemmaplan. Sparrade tio ronder i måndags, säger Paolo Roberto.

Stefan Alfelt