Färjestad har kopplat greppet

Utklassade Frölunda i kvartsfinal 2

SPORTBLADET

KARLSTAD (TT)

Färjestad har kopplat ett ordentligt grepp på Frölunda i kvartsfinalspelet.

Gårdagens seger hemma med 5-1 gör att Karlstadslaget har 2-0 i matcher och vägen till semifinal ligger öppen.

- Visst är det fördel Färjestad. Vi har ju tre hemmamatcher kvar om det skulle gå hela vägen, och vi är ju ett starkt hemmalag även om vi förlorat en gång i år mot Frölunda, konstaterade Färjestadstränaren Gunnar Johansson.

Hemmalaget kom till spel utan Jörgen Jönsson och Marko Jantunen som både insjuknat i den virusepedemi som den senaste tiden drabbat Färjestad. Trots det var det FBK som angav tonen i inledningen, även om det inte var något utpräglat offensivt spel.

- Vi har i de två senaste matcherna mot Frölunda hamnat i underläge med 0-2, så i dag skulle vi anfalla med förstånd vilket ju lyckades bra, menade Gunnar Johansson.

Magnussen tremålsskytt

Hemmalaget ledde efter en period med 1-0. Ett mål inslaget av Christian Berglund i spel fem mot tre.

I andra perioden ökade hemmalaget på till 2-0 då Trond Magnusson efter åtta minuter gjorde sitt första av tre mål för kvällen. Minuterna senare kom nog den sekvens som definitivt avgjorde matchen. Frölunda fick då en straff som matchens lirare Mikael Gerdén räddade.

- Den räddningen var nog det som knäckte Frölunda, spekulerade Gunnar Johansson.

Strax efter straffräddningen ökade Greger Artursson på till 3-0 och när sedan Trond Magnusson i periodens sista minut satte dit fyran var Frölunda ett slaget lag.

Slutperioden bjöd på inte mindre än 15 utvisningar, varav två matchstraff, och domaren Thomas Anderssons bedömning var inte på den nivån som brukar prägla slutspelshockey.

- Den här nivån var det inte under elitserien, men så länge domaren är konsekvent och rättvis i sin bedömning är det väl helt okey, avrundade Gunnar Johansson.

Inte vunnit på tre år

Frölunda har nu en tung väg att vandra för att nå en semifinalplats. Det förefaller inte troligt att ett lag som inte vunnit en bortamatch i slutspelet på tre år ska kunna hindra Färjestad från att nå semifinal. Ska Frölunda vinna mot Färjestad måste Huseliusfemman göra mål, vilket de inte lyckades med i Färjestads ishall. I ett homogent hemmalag plussar vi för målvakten Mikael Gerdén, centern Mattias Johansson och tremålskytten Trond Magnussen. I Frölunda utsågs Jonas Johnson till sitt lags bäste vilket var helt i sin ordning.