Billiga mål sänkte Brynäs

Målvakterna skillnaden i Gavlerinken

SPORTBLADET

GÄVLE (TT) Malmö IF har kopplat greppet.

Efter torsdagens 5-2 i Gavlerinken har skåningarna 2-0 i kvartsfinalserien mot ett skadedrabbat Brynäs.

Den store matchvinnaren för Malmö var landslagsmålvakten Andreas Hadelöv som var rena väggen och först i slutperioden kapitulerade för hemmalagets många skottförsök.

Brynäs inledde bäst och hade redan i upptakten en jättechans där Tom Bissett sköt från nära håll men där Hadelöv i sista stund fick upp benskyddet.

Hemmalaget fick inte hål på storspelande Hadelöv förrän i tredje periodens tredje minut när Bissett i spel fem mot fyra lyckades överlista Malmömålvakten med ett hårt skott.

Men då stod det redan 4-0 till Malmö.

- Det målet skulle vi ha fått i ett tidigare skede av matchen, sade Brynästränaren Roger Melin, som inte alls var missbelåten med sitt lags spel, men däremot med alla missade lägen och att Malmö fått två billiga mål.

- Två mål rann ju bara in från långt håll och det håller inte i slutspelssammanhang, sade Melin.

Därmed förstår alla att Hadelöv vann målvaktsmatchen klart mot unge kollegan Johan Asplund, som borde ha avvärjt minst två av gästernas mål.

Melin har inte gett upp

Nej, det här var sannerligen inte Brynäs afton. Även om Gävlelaget avslutade matchen på ett bra sätt.

- Vi vet att vi kan vinna i Malmö, vi har gjort det två gånger tidigare i vinter och nu måste vi bara göra det för att kvartsfinalserien ska leva vidare. Men ännu tror jag att den här kampen går över sju ronder.

Det tror även Malmös chefscoach Stephan ''Lillis'' Lundh:

- Vi har hela tiden kalkylerat med sju matcher. Att vi vann i dag kan vi tacka Hadelöv för. Men ändå tycker jag att vi gör en jäkligt bra match, ganska lik den i Malmö och jag tror att Brynäs blivit en aning konfunderat över hur vi spelat.

Malmö avslutade grundserien utmärkt och har efter julvilan haft en positiv trend.

- Vi hoppas kunna fortsätta på den inslagna vägen. Vi har nu sex raka segrar, säger Stephan Lundh.

Malmö gjorde två mål inom loppet av 35 sekunder i slutet av andra perioden, och där avgjordes matchen.

Luovi snart tillbaka

Brynäs hade kedjespelarna Daniel Rudslätt och Mikko Luovi borta på grund av skador och det vill nog till att båda dessa snabbt kommer tillbaka om det ska bli någon jämn kamp.

- Luovi kommer tillbaka och vi hoppas även att Rudslätt gör det, säger Melin. Det kommer att höja vår styrka avsevärt. Trycket och belastningen på förstafemman blir då inte så stort.

Malmö har ett klart grepp och det mesta pekar på att skåningarna avancerar till semifinal och att avgörandet rent av kommer på tisdag i Gävle.

Fast Brynäs i cupspel ska man som bekant aldrig räkna ut. Gävlelaget har vänt 0-2-underlägen många gånger förut i play off-sammanhang.