Fördel för Hammarby

– men tre andra lag vill också till kvalserien

SPORTBLADET

STOCKHOLM (TT)

Södertälje är klart sedan länge.

Frågan nu är vilket lag från superallsvenskan som gör SSK sällskap till kvalserien.

Med en omgång kvar att avverka lutar det åt Hammarby.

- Det här ska vi inte missa, säger Joakim Gunler, segerskytt när ''Bajen'' på fredagskvällen slog tillbaka Linköping med 1-0.

Superallsvenskan i ishockey har utvecklat sig till ett riktigt getingbo. Inför sista omgången på söndag kan inte mindre än fyra lag knipa den åtråvärda andraplatsen.

Bäst utgångsläge har Hammarby.

1-0 på Linköping innebär att ''Bajen'' rycker upp i ryggen på seriesegrande Södertälje, en poäng före LHC och två före Tingsryd och Skellefteå.

- Vi har fortfarande allt att vinna och inget att förlora, därför är det bara att gå ut och köra mot Nyköping. Jag vill inte se något fegspel, säger Hammarbytränaren Jan Järlefeldt.

Säkra målvakter

Drabbningen inför 3 529 åskådare i gamla luggslitna Hovet präglades av intensitet och kampvilja. Båda lagen insåg hur mycket som stod på spel och gav därför allt i varenda situation. Målchanser vaskades fram i massor, men två storspelande målvakter, Joakim Persson i Hammarby och Mikael Sandberg i Linköping, såg till att det fortfarande en bra bit in i tredje perioden var mållöst.

Då fick Hammarby den stora möjligheten. Laget skapade en två-mot-en-situation, men det blev Joakim Gunler, tredje Hammarbyspelare in i anfallszonen, som tryckte in pucken bakom Sandberg.

- Det här är det viktigaste målet i min karriär, säger segerskytten. När jag såg att pucken låg fri bestämde jag mig för att den skulle in till varje pris.

''Tillfälligheter''

Hammarbytränaren Jan Järlefeldt hyllade efter matchen sina spelare i alla tonarter.

- Grymt starkt att vinna, inte minst med tanke på att vi fått stryk av Linköping tre gånger tidigare denna säsong.

Kollegan i LHC, Mats Weiderståhl, var hur underligt det än kan låta inte särskilt nedslagen efter förlusten.

- Det var tillfälligheter som avgjorde. Trots allt tycker jag att det här var ett stort fall framåt om man jämför med tidigare matcher. Men fortfarande lider vi av prestationsångest.

Sista omgången i superallsvenskan avgörs enligt följande: Nyköping-Hammarby, Linköping-Tingsryd, Rögle-Södertälje, Skellefteå-Bofors.