Patrick, 16: En dröm som går i uppfyllelse

I kväll blir Djurgårdens fynd ungdomsproffs i Italien

SPORTBLADET

Nu är ytterligare en ung lovande fotbollspelare på väg att lämna Sverige.

I kväll skriver Djurgårdens mittfältare Patrick Puparro,16 , kontrakt med en italiensk serie A klubb.

- Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Patrick har inte haft något annat än fotboll i huvudet sedan han var liten, berättar hans pappa Jorge Pupparo.

Det var familjens italienska släktingar som hjälpte Djurgårdslöftet till en provspelning i Rom.

- Där blev de så förtjusta att de genast bad honom åka till Malta och spela med Pietas i högsta ligan ett tag. De gör så för att vänja in unga spelare och eftersom det gått bra kommer både Patrick och italienarna hit för att skriva kontrakt morgon (läs i dag), säger Jorge Pupparo.

Det är inte helt klart att det blir spel i just Roma. Men chanserna är stora, eftersom Pietas är farmarklubb till Romlaget, berättar pappan stolt.

Det var han som fostrade Patrick Pupparo i IK Tellus, och nu ger 16-åringen allt stöd som behövs för att ta sig ut i proffslivet.

- Patrick har fått allt han behöver och klubben ringer hem varje dag så vi ser att de tar hand om honom. Allt känns väldigt bra.

Djurgården har lovat att hjälpa till vid kontraktsskrivningen, men får knappast några pengar eftersom de inte skriver kontrakt med unga spelare.

- Jag vet inte hur mycket Patrick kan få, men ett bra ungdomsproffskontrakt hoppas jag på så han klarar sig där nere. Han har längtat så efter den här chansen. Nu är det bara att ta den.

Marie Hallman