Huselius glänsande

När Frölunda utklassade Färjestad

SPORTBLADET

GÖTEBORG (TT)

En storspelande Håkan Algotsson i målet och en pånyttfödd poängkung, Kristian Huselius, fällde avgörande i den tredje kvartsfinalen mellan Frölunda och Färjestad.

Kristian Huselius svarade för två mål och tre assist.

Frölunda grep det sista halmstrået för att hålla liv i kvartsfinalserien mot Färjestad. En förlust i Scandinavium hade med största sannolikhet inneburit att Frölunda fått lämna slutspelet efter de två matcherna i Karlstad på tisdag och torsdag.

- Nu har vi förlängt kvartsfinalen och nu blir det i sämsta fall minst två matcher till. Men vi hoppas naturligtvis att kunna ta spelet längre än så, sade Frölundas tränare Tommy Boustedt efter matchen.

Fem poäng av Huselius

Det hjälpte inte att Färjestad inledde målskyttet redan efter drygt tre minuter. Det här var Frölundas match och Kristian Huselius pånyttfödelse som poängkung.

Redan före matchen fick han ta emot pris och prischeck för att han vann skytteligan under seriespelet med sina 32 mål. Det var tydligen vad som behövdes för att skärpa hans effektivitet framför mål.

Spelarna i Frölunda förstafemma samlade på sig tio poäng i protokollet. Kristian Huselius svarade själv för två mål och tre assist. När han i början av andra perioden gjorde 4-1 verkade det som om matchen var över.

Men, med två snabba mål i mitten av andra perioden var Färjestad tillbaka i matchen igen och fick grepp på Frölunda som började spela osäkert. Men så tog poängkung Huselius tag i spelet igen. På två numerära överlägen spelade han fram till två mål och därmed var matchen avgjord.

Uppgivet

Att Frölunda sedan gjorde tre mål i avslutningsperioden berodde mer på ett uppgivet Färjestad än eget bra spel.

- Att vi förlorade är inte mycket att säga, men siffrorna blev kanske lite för stora. Jag tycker vi började bra, men alla spelare gjorde inte vad de skulle ute på isen. Nu skall vi analysera detta och då får de höra vilka fel de gjorde, sade Färjestads tränare Gunnar Johansson.

Så länge Färjestad spelade jämnt med Frölunda storspelade Håkan Algotsson i Frölundas mål och svarade för flera viktiga räddningar. I slutet fick han också komma med i målprotokollet när han svarade för en av passningarna fram till Henrik Nilssons avslutande mål.

- Trots att vi vann stort i dag är det fortfarande Färjestad som har övertaget med 2-1 i matcher, men vi skall sälja oss dyrt, sade Tommy Boustedt.

Leif Brändström/TT