Knockseger för Sandviken

Slog Hammarby på bortaplan

SPORTBLADET

STOCKHOLM (TT)

Sandviken gick på knock i första SM-semin mot Hammarby.

Både bokstavligt och bildligt talat.

Resten skötte suveräne målvakten Daniel Kjörling.

Efter 4-3 (3-0) segern bad nästan Sandvikens tränare Anders Jakobsson om ursäkt, medan Hammarbytränaren Stefan Karlsson såg rejält moloken ut och konstaterade:

- Det gäller att göra mål, men Daniel Kjörling var fantastisk.

Saiks målvakt blev stor matchhjälte och hans hörnräddning på övertid var direkt matchavgörande.

- Skönt att få skridskospetsen på den, skrattar Kjörling som sammanlagt kom upp i fantastiska 19 räddningar och fick förbundskapten Kenth Hultqvist att sprida superlativer:

- Det mest kompletta målvaktsspel jag sett.

- Kul att höra, det var en av mina bättre matcher. Men vi måste vinna två matcher till för att nå finalen, säger Kjörling.

Repris på SM-finalen

Den första SM-semifinalen blev en favorit i repris för Sandviken. En repris på fjolårets SM-final lagen emellan då Saik ledde med 4-0 redan efter 20 minuter och sedan kunde bli svenska mästare.

I går, på Zinkensdamm, hamnade Hammarby i underläge med 0-3 på ungefär lika många minuter.

Matchstraff

En mardrömslik deja-vu upplevelse för hemmalaget. Som inte lyckades omsätta sitt numerära överläge man skaffat sedan gästernas Daniel Eriksson, redan efter 17 minuter, fått matchstraff efter en ful crosschecking på Jonas Holgersson.

- Att ''Danne'' får matchstraff är inget att säga om, men då ska även ''Holger'' ha det, anser Kjörling.

Den griniga stämningen hängde kvar på isen även efter paus. Och efter ytterligare en räcka utvisningar kunde inte ens storspelande Kjörling rädda sitt lag. Patrick Sandell gjorde 1-3 och Andreas Lindström 2-3, det senare med tre man mer på isen.

Mitt under Bajens konstanta kvitteringstryck stack Henrik Hagberg emellan och avgjorde med 4-2, serverad av Stefan Andersson. Den senare var mannen bakom Saiks tidiga knockout-seger. Den 31-årige veteranen slog till på lagets första hörna, i den första minuten och följde upp 10 minuter senare med ännu en våldsam hörnträff.

Nu kan han vara på väg mot en ny SM-titel.

- SM-guld kan man aldrig få nog av.

ARTIKELN HANDLAR OM