Jag gillar Myllyläs brev - men han är ledsen av fel anledning

SPORTBLADET

Det finns ju ett allvarligt problem med Mika Myllyläs testamente.

Han är inte ledsen för att han dopade sig.

Han är bara ledsen för att han åkte fast.

Brevet är unikt. Det är en känslig kille som skrivit det. En kille som kan uttrycka sig - det kan väl i och för sig de flesta idrottsmän nu - men Mika kan också skriva. Det är mera ovanligt.

Världen slogs i spillror när han fick veta att hans dopningsprov var positivt.

Men det är ju inte där problemet ligger. Eller borde ligga. Mika Myllylä som är i världstoppen och tävlar mot andra åkare och står ansikte mot ansikte med dem borde ha fått sin värld krossad när han bestämde sig att fuska.

Det finns något så ofattbart sjaskigt i det han gjort.

"Jag har i hela mitt liv kunnat stå för mina handlingar (...) och det gör jag nu också", skriver han. Men det funkar ju inte så. Vem kan stå för att han fuskar? Vem kan stå för att han ljuger och sviker?

Du får säkert ro snart, Mika

Han fortsätter att han borde tagit reda på om ämnet gav dopningsutslag. Ja, alltså, Mika, du borde kanske i första hand tagit reda på om det var d o p n i n g. Fusket är viktigare än avslöjandet.

Men sen gillar jag hans brev. Det där om kärret som han nu återvänder till, ensam i motvind, för sista gången. "Jag knäböjer, erkänner min förlust och ber om ro för min själ."

Du får säkert ro snart, Mika, men du borde kanske skrivit att du erkänner din s k u l d.

Förlusten hade vi redan noterat.

Fast finländare är ett kul folk. Läser att Virpi Kuitunen kommer att belönas av sin hemkommun Kangasniemi - trots dopningsskandalen under skid-VM.

Myllylä kanske kan få en staty i Tervanevalle.

Folk är sura på TV 4:s hockeysändning. Martin Hagström mejlar:

"6 min live från Kempis i går... vad kan man säga... lessheten är rätt stor. Fyran borde passa sig så att vi inte stänger av strömmen ner till fjollträsket."

Håkan Lundmark har räknat hur mycket de visade från varje arena:

Brynäs-Malmö 41 procent, DIF-AIK 31 procent, FBK-Frölunda 19 procent, MoDo-Luleå 9 procent.

En skandal av TV4, tycker han....

"Är gladiatorerna redo" ekade högtalarna i Gavlerinken och Robert Perlskog, TV 4-sporten, satt på pressläktaren och måste ha undrat om han kommit rätt...

Djurgårdarna håller med om att det varit uselt drag i Globen:

"Alla djurgårdare verkar vara lika trötta på att det inte varit nå"t drag i Globen av diverse anledningar. I morgon (torsdag) kommer Globen ha en högljudd klack på plats som sjunger bort råttorna från slutspelet", skriver Järnkaminerna.

Det var på tiden.