Ett ögonblick...

SPORTBLADET

Peter Jihde, som lämnat TV 4 och nu är klar för TV-sporten.

Vad kan du tillföra SVT?

- Lite humor, lite galenskap, energi, tio års tv-erfarenhet. Det är en bra början.

Vill du förändra något hos TV-sporten som den ser ut i dag?

- Förändra är dumt, förädla är bättre. Redaktionen är en av Sveriges tyngsta rent journalistiskt och det ska man använda på rätt sätt genom att profilera dem som finns där. Jacob Hård är en fantastisk kommentator, Johan Ejeborg och Jan Svanlund är också bra. De ska dela med sig av sina åsikter. Jobba på att skapa nya "Hegerforsare". När vi startade TV 4 1994 så marknadsförde vi alla stenhårt, det var många gubbar i bild för att folk skulle få en relation till reportrarna. Det borde TV-sporten också göra. Sedan få in lite mer våghalsighet, jag är nog den tv-reporter som gjort flest misstag. Ibland går det käpprätt åt helvete och ibland blir det klockrent. Man ska inte vara rädd för att misslyckas.

När börjar du?

- 1 april.

Ett riktigt aprilskämt alltså?

- Det största i Sveriges sporthistoria...Nej, det ska bli skitkul, när man var liten var TV-sportens signaturmelodi kult, den bästa hitlåten som gjorts. Det blir kul att få stå där som Hyland och Hegerfors gjort.

Drömjobbet?

- Jag har fått ett bra kontrakt och ska vara programledare vid de stora evenemangen och redaktör. Då får jag träffa de stora stjärnorna och vara med och forma programmen. Det är en kanonanställning. Det blir friidrotts-VM och OS, det känns jättekul att få vara en del av det.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Att slippa stå i Micke Leijnegards kritstrecksrandiga kostym, den var lite för mycket Dick Tracy.

Anna Carlsson