Han ska slå både Kranjc och Roberto

Fredrik Alvarez: Jag möter vinnaren i oktober

SPORTBLADET

KÖPENHAMN.

Proffsboxaren Fredrik Alvarez blickar uppåt igen.

En mardrömsperiod är över och i sikte finns en ny VM-match redan i höst.

- I oktober möter jag vinnaren av Armand Krajnc och Paolo Roberto om WBO-bältet. Så blir det, säger han.

Foto: Björn Elgstrand
Fredrik Alvarez har WBO-titeln i sikte.

Han ska slå både Kranjc och Roberto

Även om det fortfarande finns en del oklarheter om matchen mellan Krajnc och Roberto verkligen blir av är det troligaste ändå att de två mellanviktarna möts om Krajnc världsmästartitel i Köpenhamn i april.

Eftersom Fredrik Alvarez i kväll går sin första match i mellanvikt är det uppenbara konceptet att få till ytterligare ett svenskmöte och förmodligen finns det redan muntliga uppgörelser mellan promotorer och tv-bolag om hur en fortsättning ska bli.

TV 1000 sänder aprilmatchen men för att åter komma in på den för betal-tv intressanta boxningsmarknaden fiskar Canal+ efter ett samarbete med stall Mogens Palle - som redan har bröderna Alvarez och George Scott och som dessutom vill ha Krajnc (nu i tyska Universum).

Tung höst och vinter

- Jag är inställd på att gå match mot den som har världsmästarbältet men jag behöver tid på mig för att komma igång igen. Att en sån match tidigast kan bli av i höst passar mig perfekt, säger Fredrik Alvarez.

Förlusten i EM-matchen mot Andrej Sjalikov i höstas var tung för Fredrik. Mitt i besvikelsen tog det slut med tjejen och när han skulle göra comeback drabbades han av inflammation i bukspottskörteln och fick ligga fyra dygn på Koldings sjukhus.

"Jäkligt jobbigt"

- Det har varit jäkligt jobbigt men just nu vill jag bara upp i ringen igen. Jag känner mig ganska otålig faktiskt.

En hungrig Fredrik Alvarez låter inte så bra för nattens motståndare George Klinesmith från USA. Fast Klinesmith har meriter från amerikanska amatörlandslaget och det innebär att han definitivt inte är något slakt-offer.

Stefan Alfelt