”Jag satsade allt på knock”

Alvarez vann i natt: Det var så mycket blod

SPORTBLADET

KÖPENHAMN. Armand Krajnc och Paolo Roberto får se upp.

I natt visade Fredrik Alvarez att han blir att räkna med i mellanvikt.

- Jag är glad att gnistan är tillbaka och mycket nöjd med min insats. Men jag fattar inte att han stod tiden ut, säger Fredrik.

Fredrik Alvarez

""Jag satsade

allt på knock""

Amerikanen George Klinesmith fick ta emot massor av stryk men fortsatte att försöka kontra matchen igenom med blodet rinnandes ur munnen.

- I tredje ronden var jag säker på att domaren skulle bryta. Det var ju så mycket blod. När han inte bröt satsade jag allt på knockout och sånt suger kraft när motståndaren inte går ner.

"Sista minuten var för publiken"

Amerikanen tog räkning två gånger i matchen men kom igen och avslutade med ett rent kamikazeförsök tå mot tå med vevande armar. En utmaning som Alvarez mötte med samma medel.

- Sista minuten var för publiken. Man får ju bjuda på något för de som var kvar, säger Fredrik Alvarez.

Trots att matchen startade först efter halv ett på natten var många kvar i KB-hallen och Alvarez och hans modige motståndare fick stående ovationer när de lämnmade ringen.

I åtta blodiga ronder hade Fredrik Alvarez visat upp en ny snabbare och mer varierad boxning. Att han bantat ner sig till mellanvikt ser med nattens match som måttstock mycket positivt ut. Plötsligt var det mer fart på fötterna och raka vänstrar prickade ideligen motståndarens ansikte. Det enda negativa var att svingarna kanske inte kom lika våldsamt fort som tidigare, men det har sin förklaring.

Lättad - efter morfinkuren

- Jag har inte boxats sen september och fyra dagar på sjukhus med morfinkur är som att ha varit 14 dagar i Spanien på semester. Jag kände mig lätt och snabb men styrkan kommer tillbaka när jag får träna för fullt igen, säger Alvarez.

Svensken räknar med att få möta vinnaren av Armand Krajnc och Paolo Roberto i en VM-match redan i höst. I så fall blir Fredrik en utmanare att ta på största allvar.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM