Tre svenska golf- segrar samma helg

Sörenstam avslutade den svenska supersöndagen

SPORTBLADET

CORAL SPRINGS, FLORIDA (TT)

CORAL SPRINGS, FLORIDA (TT) Först Sophie Gustafson - i Melbourne.

Sedan Jesper Parnevik - i Florida.

Och så lite senare under söndagsnatten slog en annan svensk till - på damernas USA-tour i Arizona.

Annika Sörenstams överlägsna seger i Tucson satte punkt för en strålande svensk golfhelg.

Under söndagen och natten mot måndagen kom de slag i slag - svenska framgångar och svenska titlar att lägga på hög till de många som redan spelats in.

Sophie Gustafson var först.

Tidigt på söndagen, svensk tid, avgjorde hon duellen med världsettan Karrie Webb på det sista hålet av Europatourtävlingen i Melbourne, vann med ett slag och tog sin andra seger för året.

Ett halvt dygn senare var det dags igen, men den här gången handlade det om herrarnas USA-tour - och om Jesper Parnevik. Med samma marginal som Gustafson höll svensken undan för en trio jagande konkurrenter vid USA-tourtävlingen i Coral Springs, Florida.

Firar dubbelt

Parnevik avslutade med en bogey på det 18:e hålet och 72 slag på ronden, men 271 slag sammanlagt - 18 under par - var ändå tillräckligt för att hålla Mark Calcavecchia, USA, Geoff Ogilvy, Australien, och Craig Perks, Nya Zeeland, bakom sig.

Parnevik vann därmed sin första seger för året och den femte i karriären på USA-touren. Han skaffade sig också en dubbel anledning att fira under veckoslutet, eftersom den färgstarke stockholmaren tidigare, i onsdags, fyllde 36 år.

Nästa svensk att få jubla var Annika Sörenstam, men i hennes fall var segermarginalen betydligt större - och spänningen desto mindre. Sörenstam var totalt överlägsen efter den sista dagen av damernas USA-tourtävling i Tucson, Arizona, och vann med sammanlagt sex slags marginal ned till tvåan Michelle McGann, USA.

Karlsson ''bara'' tvåa

Sörenstam, som ledde med två slag inför fjärderonden, avslutade med 65 slag att lägga till raden 65-68-67 från de första tre dagarna. Hon slutade på 265 slag som totalscore, 23 under par.

Segern var Sörenstams 24:e på USA-touren. Hon försvarade också sin fjolårsseger i tävlingen i Tucson.

Helen Alfredsson var näst bästa svenska på delad 16:e plats, sammanlagt tio slag under par.

Den fjärde svensken med segervittring inför helgens avslutande ronder var Robert Karlsson, på Europatouren i Doha, Qatar. Karlsson tappade dock sin ledning och slutade tvåa, två slag efter Tony Johnstone, Zimbabwe.