Rysare när Jesper Parnevik vann

Min viktigaste seger på många år

SPORTBLADET

Äntligen fick han ta fram segercigarren.

Jesper Parnevik vann i natt på USA-touren - inför hela familjen.

Honda Classic var hans femte stora triumf på USA-touren.

- Min viktigaste seger på många, många år, sa Jesper Parnevik till Sportbladet i natt

Foto: AP
Jesper Parnevik slog till på USA-touren i natt svensk tid. Parnevik sin femte seger på USA-touren. Han gick ut med tre slags ledning i ryggen inför den avslutande ronden av Honda Classic i Coral Springs Han firade segern med familjen. Här är Jesper med två av sina fyra barn, Penny (till vänster) och Peg.

Jesper Parnevik har haft anledning at fira, den senaste tiden.

I onsdags fyllde han 36 år.

Och det är bara tre veckor sedan Jesper Parnevik blev pappa, för fjärde gången. Och när han för första gången fick en son, sa han lyckligt:

- Nu ska jag spela stor golf av ren glädje.

I natt kunde han fira sin första seger för året, på den amerikanska PGA-touren när han vann fem miljoner. Och hela släkten fanns på plats, intill banan på Heron Bay som bara ligger en dryg timmes bilresa från familjen Parneviks hem i Jupiter, Florida.

Jesper fick kramar av hustrum Mia, sina tre döttrar och besökande föräldrarna Gertie och Bosse Parnevik. Och när seger skulle firas fanns förstås även sonen Phoenix på plats.

- Det här var en otrolig viktig seger eftersom det varit tungt efter problemen med min dåliga höft. Jag har varit tveksam till om jag skulle kunna komma tillbaka.

Parnevik hade tre slags ledning före avslutande rundan, men vann bara med ett slag, arton under par, före Geoff Ogilvy, Craig Perks och veteranen Mark Calcaveccia.

Och det var dramatiskt. Parnevik gjorde en bogey på sista hålet och var nära ett särspel med de övriga tre.

- Spelar ingen roll hur jag vinner, bara jag vinner, sa han efteråt.

- Men visst känner jag mer lättnad är ren glädje, det är alltid tufft att vinna när man är jagad så här. Jag visste inför sista hålet att det skulle kunna sluta hur som helst.

Segern i natt bröt en dålig vårsäsong, för Jesper som missat cutten i två tävlingar och tidigare som bäst slutat på delad 13:e plats, i Nissan Open, i slutet av februari.

- Det här var viktigt för självförtroendet med tanke på Masters.

Golfsvenskarnas tuffa dueller

Thomas Tynander