Schumacher jagar sjätte raka segern

Ferrari obesegrade i Malaysias GP

SPORTBLADET

KUALA LUMPUR

Formel 1-världs-

mästaren Michael Schumacher jagar i Malaysias GP sin sjätte raka VM-seger.

Hans chanserna är stora - även om Schumacher varnar för att loppet på Sepangbanan kan bli årets tuffaste. Ferrari är obesegrat i tävlingens korta historia.

Foto: AP
Michael Schumacher kör för seger.

Eddie Irvine vann i en Ferrari det första malaysiska VM-loppet 1999 och förra året vann Michael Schumacher. En ny seger för Schumacher skulle göra att han med sin sjätte raka seger lämnar Jack Brabham (1960), Jim Clark (1965) och Nigel Mansell (1992) bakom sig med deras sviter på fem raka GP-segrar. Bara en förare har fler segrar, Alberto Ascari som vann nio lopp i rad för Ferrari (1952-53). Han omkom på Monza 1955.

- Utsikterna för helgen är goda men jag tänker aldrig på de rekord jag kan uppnå, säger Schumacher. Jag är helt koncentrerad på att vinna. Visst är det trevligt att sätta rekord. Men det är en sak jag kan se tillbaks på när jag är gammal och sitter där med barnbarnen. Det är inget att eftersträva när jag tävlar.

Tvåa på träningen

Under fredagens inledande träning var Schumacher tvåa efter överraskande Jarno Trulli i Jordan. 34 graders värme under fredagens träning skvallrar om att det blir en tuff tävling på söndag. Både för förare och bilar.

- Det blir årets tuffaste lopp, säger Schumacher.

Ferrari var tvåa och trea (Rubens Barrichello) under fredagen när Jarno Trulli i Jordan överraskade med snabbaste tid. Stallkompisen Heinz-Harald Frentzen var sjua. Tiderna var dock långt från fjolårets och en kraftig förbättring är att vänta under lördagen.

Regn ger Schumacher fördel

- Alla varnade mig hur tufft det kommer att bli i Malaysia vid den här tiden på året. Därför stannade jag kvar här borta efter Australien för att vara väl förberedd, säger Schumacher.

Regn är också ofta förekommande i Sepang och kan komma att spela en viktig roll. Ytterligare något som talar för Michael Schumacher.

Ärkerivalen Mika Häkkinen, som varit hemma hos familjen sedan tävlingen i Australien, var sexa på den inledande träningen, medan stallkompis i McLaren David Coulthard var fyra. Mellan dem kom Eddie Irvine i en Jaguar.

aftonbladet.se/TT