Markus Näslund bröt benet i natt

Super-svensken borta resten av säsongen

SPORTBLADET

Markus Näslund har spelat färdigt för säsongen.

I nattens match mot Buffalo bröt han sitt högra skenben.

Han fördes omedelbart till sjukhus och står nu av allt att döma inför en lång konvalecensperiod.

Foto: MATS STRAND
Markus Näslund gick mot sin bästa säsong i NHL - nu är det färdigspelat.

Olyckan inträffade när det återstod tio minuter av matchen. Näslund kämpade i en närkamp vid sargen med Buffalos back Rhett Warrener och föll snett mot isen.

Svårt avbräck för Vancouver

- Detta är ett svårt avbräck för oss, sade Vancouvers coach Mark Crawford efter matchen, han har haft en underbar säsong, en av de bästa någon Vancouver-spelare över huvud taget har gjort på fem-sex säsonger.

I och med frakturen är Markus Näslunds succéartade NHL-säsong till ända. Han ligger just nu på 11:e plats i poängligan och hade med sina 41 mål chansen att bli den andre svensken efter Håkan Loob att nå den magiska 50-målsgränsen. Han blev för första gången uttagen till All Star-matchen och anses allmänt vara en av NHL:s bästa vänsterforwards.

Tufft att klara slutspel

Benbrottet kan bli ödesdigert för Vancouver. Svensklaget tappade nattens match efter olyckan och utan lagkapten ser det betydligt tuffare ut att klara den slutspelsplats som för inte så länge sedan verkade så gott som bärgad. I dagsläget är det åtta poäng ned till Los Angeles under strecket som har två matcher mindre spelade.

aftonbladet.se/TT