Pittsburgh - ett lyft för Johan Hedberg

Succé för svensken i debuten

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Johan Hedberg har fått sitt livs chans - och han ser ut att ta tillvara på den.

Efter att i tre år ha spelat farmarhockey tradades målvakten till heta Pittsburgh i NHL.

I natt blev det succé direkt i debuten.

Foto: AP
ÄNTLIGEN Efter tre säsonger på hockeyns bakgård har nu Johan Hedberg klivit fram i ljuset - och över Floridas Kevyn Adams.

I bortamatchen mot Florida fick Hedberg chansen från start. Den forne Leksandsmålvakten bombarderades med skott, men han lyckades stå i vägen för det mesta.

Svensken det stora samtalsämnet

Pittsburgh vann med 6-3 efter att Hedberg svarat för hela 41 räddningar.

Trots att Floridas Pavel Bure gjorde sitt 50:e och 51:a mål för säsongen, och trots att Mario Lemieux satte två puckar var det den "okände svenske målvakten" som var det stora samtalsämnet efter matchen.

Just målvakterna har länge ansetts vara Pittsburghs svaga punkt. Inför transferstoppet spekulerades det mycket om att Pittsburgh skulle satsa på att skaffa en etablerad NHL-målvakt. Penguins general manager Craig Patrick valde dock överraskande att satsa på den 27-årige Hedberg som haft en framgångsrik säsong i San Josés farmarlag Manitoba i IHL.

Efter den första matchen har Patrick ingen anledning att ångra sig.

Marcus Nilson i slagsmål

I tredje periodens slut rann sinnet över för en frustrerad Marcus Nilson i Florida som började slåss vilt med Darius Kasparaitis. Nilson fick fem minuters utvisning och matchstraff medan Kasparaitis kom undan med en två minuters utvisning.

Ottawa fortsätter att vinna hemma i Corel Centre. Anaheim besegrades med 4-1 och Magnus Arvedson passade fram till första målet och avgjorde sedan matchen i tredje perioden med ett backhandskott.

aftonbladet.se/TT