Schumacher i pole position

Jagas av lillebror Ralf

SPORTBLADET

SEPANG, MALAYSIA:

Ferrari dominerade kvalet inför Malaysia Grand Prix och startar med Michael Schumacher och Rubens Barrichello i första startled.

Hotet i årets andra VM-deltävling i Formel 1 kommer från lillebror Ralf Schumacher som startar trea.

Foto: AP
Rubens Barrichello och Michael Schumacher startar som etta och tvåa.

Kvalet blev en enda fight mellan de två tyska bröderna som skiftade om att vara snabbast.

- Det var svårt att kämpa med sin egen bror om pole position. Men på banan är han inte min bror utan en konkurrent, sa Michael Schumacher om fighten mella de två.

BMW snabbast på rakorna

Ralf Schumacher, som har en ny och förbättrad BMW-motor, var tio kilometer snabbare på raksträckorna än Ferrari-bilarna.

- Därför hoppas jag att Rubens kan hjälpa mig genom att hålla Ralf bakom sig på startrakan, säger Michael Schumacher.

Lillebror Ralf, som var involverad i den svåra olyckan i Australien, förklarar varför han plötsligt är så snabb:

- Det handlar mycket om däcken. Michelin-däcken passar bättre här än i Australien. Men jag är inte säker om vad som händer i loppet. Egentligen är jag nog mer rädd för att inte kunna McLaren-bilarna bakom mig

Det är sjätte gången i rad som Michael Schumacher startar i pole position, vilket dock inte är ett rekord då Ayrton Senna hade åtta. Totalt är det Schumachers 34:e pole position, även här är det bara Senna som haft fler. I loppet har tysken chans att bli historisk genom att ta sin sjätte raka seger, vilket ingen i dag levande F 1-förare lyckats med.

Värmen ett stort problem

Det är tredje gången Formel 1-VM körs på Sepang-banan i Malaysia. Ferrari har vunnit vid de båda tidigare tillfällena.

- De första två gångerna vi körde på den här banan var i slutet av säsongen. Den här gången är det betydligt varmare och betydligt tuffare, säger Michael Schumacher.

39 grader under lördagens kval. Flera team kommer att köra med speciella nedkylningsanordningar.

- Jag skall bara ha lite extra vatten att dricka, säger Schumacher, som dock anser att det här kommer att bli säsongens tuffaste lopp på grund av värmen.

Fyra i kvalet var Mika Häkkinen före Jarno Trulli i Jordan och Ralf Schumachers nya stallkompis J P Montoya på sjätte position.

aftonbladet.se/Sven Berggren

ARTIKELN HANDLAR OM