Schumacher vann Malaysias GP

SPORTBLADET

Ferrari utklassade allt motstånd och Michael Schumacher tog sin sjätte raka Grand Prix-seger. Trots avåkning och full dramatik när ett skyfall drog in över Sepang-banan i Malaysia.

- Det var helt omöjligt att köra i regnet. Jag är övertygad att säkerhetsbilen i de läget var snabbast på banan, säger tysken.

Foto: AP
TALANDE BILD Ferraris dominans av formel 1 blir bara större och större.

Efter en suverän start tog Ferrari direkt kommandot i Malaysia Grand Prix. Plötsligt, utan förvarning, kom regnet och på tredje varvet åkte Michael Schumacher och Rubens Barrichello av i samma kurva.

Båda lyckades ta sig upp på banan igen och kom in för däckbyte. Full dramatik utbröt i Ferraridepån. Medan mekanikerna arbetade med Barrichellos bil fick Schumacher stå bakom och vänta i en minut.

Räddad av säkerhetsbilen

- Det jag förlorade kunde jag köra in bakom säkerhetsbilen. Men det var nära att vi hade förlorat ett helt varv, säger Schumacher.

När säkerhetsbilen gick in efter tio varv började klappjakten på täten. Barrichello låg tia och Schumacher elva. Sju varv senare var Schumacher tillbaks i ledningen.

En av förklaringarna till hans överlägsenhet var ett bättre däckval när banan torkade upp. Men omkörningen av stallkompisen Barrichello var diskutabel.

- Jag är inte imponerad, det är onödigt av en teamkompis att göra en så aggressiv omkörning, säger Barrichello.

De sista två tredjedelarna av loppet var ren uppvisning av den trefaldige världsmästaren Michael Schumacher.

- Det är fint att vara så här överlägsen. Men så fortsätter det aldrig.

Fick köra reservbilen

Ferrari-teamet räddade sig från tekniskt fel, precis i sista minuten före bilarna gick ut till start. Schumacher hoppade över i reservbilen på grund av en oljeläcka.

- Det var enbart för att vara på den säkra sidan, säger han.

Ferrari är just nu totalt dominerande i Formel 1.

- Detta innebär inte att vi redan vunnit VM, säger Schumacher efter att ha dominerat årets två körda VM-tävlingar.

Tvåa blev stallkompisen Rubens Barrichello före David Coulthard, med andra ord ombytta roller från premiären i Australien.

- Vi har ett mycket stort jobb framför oss för att komma ikapp Ferrari, säger Coulthard.

Fyra Heinz-Harald Frentzen, som orsakade ny start efter problem på uppvärmningen. Femma Ralf Schumacher som snurrade i första kurvan och blev stående mitt i fältet. Sexa Mika Häkkinen.

Formel 1-VM fortsätter nu till Brasilien om två veckor.

aftonbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM