- Inget annat än guld gäller

Mästarna visar klass - säkrade ny serieseger

SPORTBLADET

I fjol vann Redbergslid elitserien i handboll.

Göteborgarna gjorde om det i går igen.

- Den segern kan vara skillnaden mellan guld och silver, säger RIK:s Martin Boquist.

Foto: ANDERS DEROS
BOMBAREN BOQUIST Redbergslids storskytt Martin Boquist hittade rätt sex gånger när laget bortaslog Lugi med 24-21. Bäste målskytt i går var annars Magnus Lindén med nio.

1998 vann Redbergslid serien och guldet, för två år sedan gjorde Drott likadant och i fjol var RIK seriesegrare - och svenska mästare.

- Vi är oerhört nöjda med att ha vunnit serien vi vet ju hur mycket det betydde i fjol, säger sexmålsskytten Martin Boquist.

- Spelar man i RIK så har man inget annat mål än guld, även om vi vet att det inte blir lätt. Både Guif och Drott är bättre i år.

I går slog Redbergslid Lugi i Lund med 24-21, underläge 11-13 i paus. Samtidigt förlorade Drott mot Guif och när två omgångar återstår leder RIK elitserien med sex poäng.

Vill avsluta serien snyggt

- Vi började spela med huvudet under armen mot Lugi och det straffade sig, sedan kämpade vi för att vinna och klarade det, även om vi inte spelade bra. Vi är väldigt nöjda, framförallt med seriesegern.

- Men vi hade sett fram emot en tuff avslutning av serien och var glada över att vi lyckats skaffa oss en bra målskillnad de sista matcherna.

Redbergslid avslutar serien mot trean Guif och tvåan Drott, två matcher som är betydelselösa för de regerande mästarna, men inte för deras motståndare.

Guif kan rubba Drott om de vinner sina två återstående matcher och Drott förlorar sina. Tre poäng skiljer nu.

- Vi vill vinna matcherna som är kvar och ha med oss det självförtroendet i slutspelet.

Seriesegern gör att Redbergslid har fördel av en extra hemmamatch i slutspelet och dessutom får laget välja sin motståndare först i både kvarten och semin.

Avgörandet i egna händer

- Nu har vi sett till att vi har avgörandet helt i egna händer och dessutom får en sista och avgörande match i Lisebergshallen. I handboll har hemmaplan en väldigt stor betydelse, säger Martin Boquist.

I år avgörs samtliga slutspelsmatcher i bäst av tre matcher och kvartsfinalsspelet inleds onsdagen den 4 april.

Anna Carlsson