Ny klar seger för Färjestad

Matchhjälten: Jag tror att det är klart nu

SPORTBLADET

KARLSTAD (TT)

Färjestad utklassade Malmö med 7-3 (3-0, 2-1, 2-2) i den fjärde semifinalen i SM-slutspelet.

Nu ser vägen till final spikrak ut för Karlstadslaget.

- Jag tror det är i stort sett klart nu, sade tremålsskytten Rickard Wallin.

Det kallades en nyckelmatch i semifinalserien mellan Färjestad och Malmö.

En nyckelmatch blev det också och Karlstadlaget har nyckeln till final. 3-0 och 19-3 i skott i den första perioden talar för hela hockeymatchen.

Gästerna från Skåne var med i matchen i knappa tio minuter - sedan rasade deras spel samman.

- Man skulle vilja säga att siffrorna ljuger men det gör dom inte. Färjestad spelade jäkligt bra hockey, sa Malmös tränare Stephan ''Lillis''

Lundh efter matchen.

- Vi var bra de första tio minuterna sedan rycks perioden sönder av utvisningar för vår del. Färjestad är dessutom väldigt bra i power-play just nu så vi hängde helt enkelt inte med, fortsatte han.

Wikegård valde fel ord

Hans tränarkollega, Niklas Wikegård, skrek några inte så väl valda ord till domare Ulf Rådbjer i pausen mellan första och andra perioden och det ledde till ett lagstraff på 2+10 minuter.

Onödigt och urdumt av Wikegård.

- Jag vet inte vad han sa, men det var inte bra och det är inte försvarbart, menade Lundh.

Färjestads andraformation har varit den genomgående bästa under slutspelet. Nu klev 20-årige Rickard Wallin fram som en matchvinnare.

Tre mål blev det från hans klubba.

Alla mycket betydelsefulla: 3-0, 4-1 och 5-1.

Fantastisk kille

- Fantastiskt roligt att göra tre mål i ett slutspel. Det kändes helt underbart, sade Wallin som är en av fyra kandidater till årets rookie.

- Jag har gjort tre mål en gång tidigare, i fjol när jag spelade med Troja i en träningsmatch mot Västerås, fortsatte 20-åringen.

Wallin har varit ett stort utropstecken under slutspelet och har hittills gjort åtta mål och tre assist.

- En fantastisk kille och ishockeyspelare med en härlig inställning till hockeyn. Det är bara att gratulera, berömde FBK-tränaren Gunnar Johansson.

Snart lär Färjestadstränaren också bli gratulerad.

Hans lag har nu tagit ett bastant grepp om semifinalserien. En till seger på hemmaplan räcker - på lördag kan Färjestad gå till final.

- Jag sade tidigare att det här var den viktigaste matchen av alla. 2-2 i matcher här så hade det blivit darr på ribban. Men nu måste Malmö vinna tre matcher för att gå till final. Nu har vi ett mycket bra utgångsläge, menade Johansson.