Tre poäng – men utskällda igen

Läsarnas dom: Fiasko, det sämsta vi har sett

SPORTBLADET
Foto: PETER WIDING
MÅLLÖS Fredrik Ljungberg kämpade och slet och hade en målchans. Men som så ofta förr gick Fredrik Ljungberg mållös från planen. Och trots att landslaget vann får laget och spelet svidande kritik av Sportbladets läsare.

Selakovic måste vara kvar

"Fiasko. Snälla nån, det är skrattretande att se hur de bär sig åt på planen. De kom ingenstans. Det blir ett stort bakslag nästa gång. Selakovic måste vara kvar, Schwarz lite för långsam, orkar inte med det här längre. Kan inte leva på namnet längre. Satsa på ännu mer yngre killar. Fiasko."

Bo Hägg

Bara ett mål -

det säger allt

"Fiasko. Det sämsta jag sett i landskampsväg, sedan Turkmatchen. Så länge Håkan Mild platsar så är det inget landslag. Man kan skylla på spelsystem, man kan skylla på planen. Vad ska man skylla på nästa gång? Vi kan inte föra en match, det är bara så. Vi är så jävla dåliga på spel utan boll. Trodde det skulle gå mycket bättre. Ett mål på Makedonien, det säger allting. Betyg: Ett plus."

Lars-Gunnar Bäckman

Henke spelar i

en lägre division

"Härligt med seger i dag. Men nog borde vi väl kunna prestera bättre med tanke på alla våra proffs som lirar ute i Europa, och särskilt med tanke på "målkungen" Henrik Larsson. Men det syntes tydligt i dag att han lirar i en betydligt lägre division, vilket nog de flesta inser utom pressen och Lars-Tommy. Kom igen Blågult."

Mekman

Damlandslaget är ju bättre

"Den första halvleken var det sämsta fotbollen jag sett av ett svenskt landslag. Jag är 85 år, och slutade spela i korpen när jag var 60, men vi var fanimig lika bra. Sparka boll, för fan. Damlandslaget är ju bättre, de spelar ju i alla fall fotboll. Jag satt här och var förbannad, de ska spela ut ett sånt gäng. Det här var botten."

Stickan, Västervik

De verkar inte fungera ihop

"Dålig match, de kan bättre. Dåligt samspel, inget anfall, Henke syntes inte över huvud taget. De borde gjort fler mål. Mer anfall, de som finns är duktiga, men de verkar inte fungera ihop. Hoppas de gör bättre ifrån sig."

Tord Ulander,

Helsingborg

Bra med Tommys riktiga åsikt

"Det var i alla fall skönt att Tommy för en gångs skull vågade säga sin riktiga åsikt om matchen. Han tyckte ju precis som alla vi andra att det var en usel jävla skitmatch. Det och de tre poängen var det enda positiva med den här matchen." Carlsson

Bedrövligt med Håkan "Tråkarn"

"Varför sätter man in Håkan "Tråkarn" Mild i stället för en som kan hjälpa Henke på topp. Det är ju bedrövligt att de inte kan spela bättre mot Makedonien än vad dom gör."

Fredrik & Torbjörn

In med Mjällby

på topp

"Fiasko!!!! Vet inte vad Lagerbäck/Söderberg tycker vi ska satsa på, bli land 108 på världsrankingen, eller? Byta ut Svensson var väl inget genidrag. Nä, in med Mjällby på topp i nästa match, han vågar i alla fall spela offensivt...”

Jimmy

Skotska ligan håller inte

"Fiasko. Det är ingen fart, ingen fläkt, ingen forward som tar emot bollarna. In med Mathias Svensson som bollmottagare, nu blir det bara ett jäkla flipperspel. Än en gång visar det sig att skotska ligan är och förblir en liga som inte håller."

Lars-Gunnar

Synd att vi inte förlorade

"ÅT HELVETE MED LANDSLAGET!!!!!! Synd att inte Makedonien kvitterade så att vi kunde sparka förbundskaptenerna. Insåg de inte att Henke var totalt chanslös nu när han mötte försvarare som markerar till skillnad från i den skitliga han spelar till vardags. Kunde gott ha bytt ut honom i paus. Det syntes att Patrik A inte spelat mycket. Han var näst sämst."

Jonas Danielsson

Tempo som i division 4

"Det var det sämsta jag sett. Det var ju div 4-tempo på matchen. Man förväntar sig att proffs ska kunna bjuda till mer. Så jag bytte kanal och tittade på England-Finland i stället. Där var det tempo vill jag säga."

Roger

Sossefotbollen håller inte

"Ledningen är för amatörmässig för att driva ett landslag. De ser nöjda ut för att ha vunnit mot ett sånt skitlag. De skulle nog klara av ett division ett-lag, men inte på den här nivån. Vi får inte nöja oss att spela jämnt med andraklassnationer, det säger allt om den här duon. Varenda land i världen har sparkat sina förbundskaptener för bättre resultat än så här. Sossefotbollen håller inte. De stryper talangerna, stryper individualisterna, och spelar Konsum-fotboll."

Bo Engström