Limpar: Jag ber om ursäkt

Avskedsbrevet till fansen: Därför slutar jag

SPORTBLADET
Foto: JONAS BILBERG
SISTA HÄLSNINGEN Anders Limpar chockade fansen bara några veckor före den allsvenska premiären. Här förklarar han i ett avskedsbrev till fansen varför han valde att sluta.

Först och främst vill jag be om ursäkt för att jag lämnar Djurgården i en sådan här situation. Men jag hade höga förhoppningar och förväntningar på mig själv, kanske för höga.

Och det visade sig tyvärr ganska snart att jag inte längre är tillräckligt bra för allsvenskt spel.

Jag fyller snart 36 år och är inte längre en pigg 20-åring med det rätta steget. Jag tycker själv att jag helt enkelt inte är tillräckligt bra för spel i allsvenskan 2001. Jag måste acceptera att jag kommit upp i åren och inte kan mäta mig med yngre spelare. Det vore synd om jag som 36-åring skulle ta en plats från en 20-åring bara på grund av mitt namn.

Jag väljer att lämna Djurgården eftersom jag inte tror att jag kan tillföra laget något.

Trots att jag har varit mer taggad och tränat hårdare än någonsin inser jag nu att det var för stort glapp mellan det jag kunde prestera och vad som förväntas av en allsvensk spelare.

Jag sväljer därför stoltheten och slutar spela fotboll på allsvensk nivå.

Jag vill också hälsa till Djurgårdens spelare och önska dem lycka till. De är de bästa och justaste spelare jag någonsin spelat med under hela min karriär och jag önskar dem all framgång.

Jag vill dessutom rikta ett stort tack till Djurgårdens styrelse för att de ställt upp för mig. De ska ha den största elogen för det.

Jag önskar att alla lag hade en sådan här styrelse bakom sig. I så fall skulle Sverige hamna högre upp på fotbollens Europakarta.

Spelade i tolv olika klubbar

Han har varit proffs i fyra ligor. I år skulle bolltrollaren Anders Limpar vara tillbaka i allsvenskan igen. Förra veckan kom chockbeskedet: Anders Limpar lägger av med fotbollen. Först nu talar han ut själv.

Anders Limpar