Leksands djupa kris fortsätter

"Abris" rasade mot spelarna efter nytt fiasko

SPORTBLADET

Trötta, tafatta, tandlösa.

Krisen i Leksand är djupare än vad fansen ens drömt mardrömmar om.

- Första perioden var bedrövlig. Jag har aldrig varit med om nåt så dåligt, säger tränaren Christer Abrahamsson efter 4-2-förlusten mot Södertälje.

Foto: HENRY LUNDHOLM
SKÄLLDE UT SPELARNA Leksands tränare, Christer Abrahamsson, skällde så det ekade i Scaniarinken efter att Södertälje spelat ut Leksand i kvalserien.

Leksand inledde katastrofalt dåligt.

Lagets så kallade elitseriestjärnor agerade mest rundningsmärken åt Södertälje som, med en man mindre på isen, enkelt åkte från gästerna och tryckte in 1-0 redan efter 2.35.

Nästa mål kom drygt åtta minuter senare, sedan Leksand fortsatte yra runt utan att ta några större initiativ.

Kan inte förklara lagets kollaps

- Ja, vad ska man säga? Vi var oerhört sega, forwards visar sig inte, vi tappar pucken, tar klantiga utvisningar. Är det för spänt? För nervöst? Jag vet inte. Kan inte förklara vad som händer, säger Christer Abrahamsson och suckar tungt.

Andra perioden ökade leksingarna i alla fall takten något.

Men effektiviteten framför mål, precisionen, glöden - saknades fortfarande.

Och inte råder det harmoni i laget när både tränare och spelare skäller ut varandra så pass i pausen, att det hörs ända in till Södertäljes omklädningsrum.

- Jag kan ta en förlust men inte att vi inte gör en gedigen arbetsinsats. Vill man inte jobba kan man stanna hemma. Blir det inte bättre sätter jag snart in A-juniorer på varje plats, hotade "Abris".

Men det är i huvudet problemen sitter, menade målvakten Reinhard Divis som fick ersätta Sergei Naumov efter Södertäljes 3-0.

"Det är Tommy Sandlins fel"

- Vi har inget självförtroende. Och det är Tommy Sandlins fel. Om man först sänker laget och i fem månader talar om hur värdelösa vi är, då kan man inte vänta sig att självförtroendet kommer tillbaka på ett kick, säger Divis vars diskbråck plötsligt gett med sig sedan de klämda nerverna i ryggen kommit i bättre läge.

Hinner Leksand vakna i tid?

Målvaktsbytet höjde Leksand som reducerade med två mål inom loppet av en och en halv minut i mitten av tredje.

Men det var så dags då, uppryckningen kom för sent.

Nu ligger Leksand fyra, farligt nära sista platsen.

Frågan är om laget vaknar innan kvalserien också är körd för dalalaget.

Marie Hallman