”Hade jag haft en yxa hade jag kapat av dig armarna”

Premiär i kväll: Basketcoacherna bär mikrofon i tv:s direktsändningar

SPORTBLADET

Räkna med svordomar, elakheter och ordkrig i tv-rutan i kväll.

Det är Comhem som sätter mikrofoner på Södertäljes Waldo Teppans och 08 Stockholms David Visscher när lagen spelar kvartsfinalmatch.

- Jag kommer att skrika lika mycket som vanligt. Det bjuder jag på, säger Waldo Teppans.

Foto: SÖREN ANDERSSON/LÄNSTIDNINGEN SÖDERTÄLJE
Södertäljes coach Waldo Teppans är känd för sina hårda uttalanden. Nu kan du få höra dem live. Com hem sänder kvällens kvartsfinal mot 08 Stockholm och Teppans ska bära mikrofon...

Hade jag haft en

yxa hade jag kapat

av dig armarna

För första gången i Sverige kommer tv-publiken få höra allt coacherna säger i en slutspelsmatch i basket. I direktsändning.

När 08 Stockholm tar emot Södertälje Kings i Fryshuset i kväll i den tredje kvartsfinalmatchen av fem sänder Comhem direkt i kabeltv-nätet. Lagens båda coacher har varsin mikrofon som kommer att vara påslagen under hela matchen, med undantag för halvtidspausen.

Coacherna är underhållande

- Vi har ju själva kunnat lyssna på framför allt Waldo Teppans utbrott under säsongen, och det är lika mycket underhållning som själva matchen. Det ska bli kul att bjuda tv-publiken på det, säger programledaren Viktor Petrovski.

Waldo Teppans är coach för Södertälje Kings och legendarisk i basketkretsar för sitt engagemang vid sidan av planen. Hans ton är rå.

I söndags möttes lagen i Södertälje. Då skrek Teppans bland annat följande till en av sina egna spelare som foulade en motståndare: "Hade jag en yxa hade jag kapat av armarna på dig."

Vill ha reaktioner från spelarna

Och då vann ändå Södertälje matchen.

- Under en match är jag bara fokuserad på en sak: Att få en reaktion från min spelare. Jag säger eller gör vad jag bedömer behövs i varje given situation.

Kommer du att tänka dig för nu när allt du säger kan höras i direktsändning?

- Nej, inte alls. Jag kommer att vara och låta precis som vanligt. Det bjuder jag på.

Om Teppans är känd för att bli arg på både egna spelare och domare, är 08 Stockholms coach David Visscher betydligt blidare.

- Jag hoppas att jag inte kommer att säga något som jag behöver skämmas för inför min fru och mina barn, säger Visscher som sällan svär och aldrig blir arg på de egna spelarna.

Comhem kommer att sända allt coacherna säger, även svordomar och elakheter.

- Om någon blir upprörd kommer vi att klippa in det som sägs eller skriks, säger Viktor Petrovski.

Några frispråkiga uttalanden av Teppans

Så här skaffar du pay-per-view

Thomas Arnroth