Inget VM-spel för Eric Lindros

Gretzky: Inte bästa tillfället för en comeback

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Det blir inget spel i ishockey-VM för Eric Lindros. Natten till torsdagen, svensk tid, kom det kanadensiska ishockeyförbundet och Lindros överens om att vänta med landslagsspel.

Foto: JOACHIM LUNDGREN
Eric Lindros dyker inte upp i Tyskland.

- Eric är en lysande spelare och en spelare vi skulle ha viljat ha med i VM i Tyskland. Men vi kom överens att VM inte skulle vara det bästa tillfället för Eric att göra comeback, hans många hjärnskakningar och avsaknaden av förberedelser gör det svårt för honom att nå den höga nivå som behövs i ett VM, säger Wayne Gretzky, landslagschef för Kanada i VM och OS nästa år, i ett pressmeddelande från kanadensiska ishockeyförbundet.

Bråkar med Philadelphia

Eric Lindros har inte spelat en match sedan i maj i fjol då han i en slutspelsmatch åkte på sin sjätte hjärnskakning i karriären. Han hade hoppats göra comeback i NHL denna säsong men ingen klubb lyckades komma överens med Philadelphia om en affär.

- Jag har utnyttjat möjligheterna att representera Kanada tidigare i karriären. Jag har haft bra diskussioner med Wayne Gretzky och Bob Nicholson (ordförande i förbundet) och önskar laget all lycka i VM. Senast jag spelade VM var just i Tyskland (1993) och jag tyckte verkligen om det. Jag ser fram emot att få spela till mig en plats i Kanadas landslag vid nästa tillfälle, och jag tror att detta beslut förbättrar mina möjligheter, sade Lindros i samma pressmeddelande.

Nästa möjlighet är OS i Salt Lake City i februari nästa år.

VM i Tyskland startar 28 april.

TT