Sundin och Toronto utbuat efter ny förlust

1 av 2 | Foto: AP
I natt tog det stopp mot Boston för Mats Sundin och Toronto - nu har hemmapubliken tröttnat på de dåliga resultaten.
SPORTBLADET

TORONTO

Frustrationen sprider sig i laget, liksom missnöjet på läktarna.

Mats Sundins Toronto blev utbuat i 0-3-förlusten hemma mot Boston i NHL.

Nu riskerar Maple Leafs att missa slutspelet.

Förlusten innebär att Toronto, på sjunde plats i Eastern Conference, nu bara är fem poäng före Boston och Carolina. Toronto har bara fem matcher kvar att spela, medan konkurrenterna har sex.

19 382 åskådare - publikrekord i Air Canada Centre - buade när laget lämnade isen efter två perioder i 0-1-underläge. Och buropen växte sig starkare i tredje perioden när Toronto fruktlöst pressade på offensivt men åkte på ytterligare smällar defensivt.

- Alla kan höra det. Fansen förväntar sig mycket av det här laget - precis som alla i omklädningsrummet. Det är aldrig roligt - och inget man förväntar sig, sade lagkaptenen Mats Sundin till nyhetsbyrån Canadian Press om buropen.

Frustration i laget

Nu växer också frustrationen i laget som har tre förluster på de fyra senaste matcherna.

- Vi har varit förutsägbara hela säsongen. Vi är ett lag som blir frustrerat och när det händer spelar 20 spelare för sig själva, sade coachen och general managern Pat Quinn.

Kanske blir nu Mats Sundin helt plötsligt högaktuell för VM-spel. Skulle Toronto missa slutspel är det nästan tre veckor mellan sista grundseriematchen och första VM-matchen.

En tröst i bedrövelsen för Toronto är att jagande Carolina inte direkt visar storform. Washington vann med hela 7-0 och Calle Johansson gjorde ett mål och Ulf Dahlén ett mål och två assist.

Storspel av Salo

Tommy Salo är dock på väg att spela bort sig själv från VM i Tyskland. Och han gör det genom att storspela i Edmonton. Hemma mot Stanley Cup-favoriten Colorado motade han 23 av 24 skott när laget vann med 4-1. Edmonton tog därmed sig upp på femte plats i Western Conference och relativt säker mark vad gäller slutspelet. Med fem matcher kvar har man sju poäng ner till strecket.

Skadedrabbade Vancouver fortsätter sin kräftgång utan svenske stjärnan Markus Näslund. Inte heller ryggskadade Daniel Sedin fanns med när Canucks föll med 1-3 mot Dallas. Vancouver, som ett tag såg ut att gå mot en säker slutspelsplats, har nu bara fem poäng ned till strecket.

TT