Hyllningarna till Svennis fortsätter

”Nånting nytt och spännande håller på att hända inom engelsk fotboll”

SPORTBLADET

LONDON

"The Man with the Midas touch."

"Sven in Dreamland."

"Eriksson winning over his critics."

Ni som kan engelska förstår:

Hyllningarna till Svennis bara fortsätter.

Foto: AP
HAR TUREN MED SIG Sven-Göran Eriksson hyllas av majoriteten av de engelska tidningarna efter 3-1-segern mot Albanien. Svenskens flygande start som Englands förbundskapten kan bli historisk om han vinner sin fjärde raka.

3-1-segern mot Albanien betraktas i engelsk press som en slutlig bekräftelse på att det är rätt man som fått jobbet, att kritikerna haft fel - och att den svenske managern är en person med en märklig fingertoppskänsla.

Somliga vill också kalla det tur.

"Eriksson är förunnad en ovärderlig egenskap - tur. Han tog Lazio till klubbens första titel på 26 år när ledarlaget Juventus fick en chockförlust i sista omgången. Mot Finland kvitterade Owen på övertid i första halvlek och Seaman gjorde en omänsklig räddning när två minuter återstod. I onsdags fick Albanien ett korrekt kvitteringsmål bortdömt, och England kunde kontra och göra ett mål av Andy Cole - på sex minuters övertid", skriver Steven Howard i dagens The Sun.

Samma tidning kallar Svennis "Mr 100 procent" efter sina tre segrar med landslaget och påpekar att han är på väg att bli historisk:

Inte sen Englands förste förbundskapten Walter Winterbottom, år 1946, har en tillträdande manager vunnit fler än tre raka segrar.

Svennis karisma fascinerar England

Daily Star skriver förundrat om Svennis karisma, den som får alla att stå i givakt, och citerar sen lagkaptenen David Beckham:

"Någonting nytt och spännande håller på att hända i engelsk fotboll."

The Times säger att Eriksson nu slutgiltigt har krossat de kritiker som återstod, och till tidningen säger Svennis själv:

- Jag tror inte folk hade tvivel på mig som manager, men däremot som utlänning. Men nu är jag här för att stanna. Jag vet att vi inte har mött Tyskland, Argentina, Brasilien eller Frankrike, men det är starkt att vinna mot vilka man än möter i dag.

"Eriksson verkar inte vaken för nya idéer"

Den mest negativt inställda tidningen är Daily Express. Sportchefen Martin Samuel skriver:

"Det tog Eriksson två matcher att fatta att Chris Powell inte var en internationell spelare. Förhoppningsvis har det tagit honom tre att förstå vad som är rätt väg för England. Det är definitivt inte 4-4-2. Bättre motståndare kommer att läsa oss som en öppen bok. Eriksson verkar inte vaken för nya idéer. Han säger att han inte har kommit hit med förutfattade meningar, men det är ju precis det han har. Tre vinster är bra, men Eriksson köper bara tid av dem som ifrågasatt honom. Allt kan bli mycket bättre."

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM