Långshyttans damer svenska mästare i pingis

”Det här känns underbart”

SPORTBLADET

Långshyttans BTK behövde bara två matcher för att vinna SM-guld i bordtennis för damer. Unga Bergkvara kunde inte bjuda tillräckligt motstånd utan förlorade den andra matchen med 1-5..

- Det här känns underbart. Mitt skönaste SM-guld, kommenterade Barbro Wiktorsson.

Barbro har lite att jämföra med. Första gången hon tog lagguld var 1986 med Borlänge och därefter har det blivit fyra till. Hennes femte SM-guld i lag kom alltså med Långshyttan och nu kan man säga att cirkeln är sluten.

- Det var i Hedemora jag började spela pingis och Långshyttans lagledare har sett mig spela från allra första början. Det känns som om jag kommit hem igen på riktigt, sade en mycket glad och rörd Barbro Wiktorsson.

Från Långshyttan kom ett helt busslass med supportrar och de fick se sitt lag vinna SM-guld redan under debutåret i elitserien. Glädjen var total efter det att Bu Yehua slagit in den avgörande matchbollen.

Bergkvara kom alltså till korta i finalen men har all heder av årets insats. Ingen spelare i laget är över 18 år. Med tanke på det lär det inte dröja särskilt länge innan Bergkvara avlöser Långshyttan på tronen.

TT