Cancern tog Rocastles liv

Arsenals förre mittfältsstjärna blev bara 33 år

SPORTBLADET

LONDON

Alla älskare av engelsk fotboll har sorg i dag.

Arsenals förre mittfältsstjärna David Rocastle har dött i cancer - bara 33 år gammal.

Foto: REPORTAGEBILD
David Rocastle vann ligan med Arsenal två gånger.

Rocastle, ett välbekant namn för svenska tv-tittare, hade genomgått cellgiftsbehandling och kämpat länge för att besegra Hodgkins sjukdom.

Men den svåra cancerformen tog hans liv tidigt i går morse.

Nyheten nådde Highbury precis före Londonderbyt mellan Arsenal och Tottenham i går eftermiddag, och efter en tyst minut för att ära David Rocastles minne hände något unikt:

Arsenals fans applåderade sina ärkerivaler i Tottenhams klack eftersom dessa visat respekt och total tystnad under ceremonin.

Det har inte skett vid liknande tillfällen tidigare.

Wright bröt ihop

Ian Wright, gammal klubbkompis till Rocastle i Arsenal, satt som bisittare i BBC Radio och bröt ihop av sorg mitt under sändningen.

Massor av andra spelare som varit lagkamrater och motståndare till David Rocastle framträdde i olika medier under gårdagen och beskrev sin förtvivlan. Han var utan tvekan mycket omtyckt, både som spelare och person.

Hann med 14 A-landskamper

David Rocastle avslutade sin aktiva karriär i Hull City 1997.

Då hade han vunnit två ligatitlar med Arsenal (1989 och 1991) och även spelat i Leeds, Manchester City, Chelsea och Norwich.

Han gjorde också 14 A-landskamper för England.

- Det känns som om det bara är två minuter sen han spelade för Arsenal. Det är obeskrivligt tragiskt att han är död vid så ung ålder, sade spelarfacket PFA:s ordförande Gordon Taylor efter dödsbudet.

Peter Wennman