Ledsen Mika - nu är Coulthard nummer 1

Efter skrällsegern är skotten det stora hotet mot Schumi

SPORTBLADET

David Coulthard 20, Mika Häkkinen 1.

Stallkamraternas säsongsöppning överraskar F1-världen.

- Nu blir det riktigt, riktigt tufft, säger Mika Häkkinen.

Foto: AP
David Coulthard slog till när ingen trodde att han skulle kunna besegra Michael Schumacher - i regnet. Och med den vinsten är skotten nu förste utmanare till tysken.

McLaren-förarna har inlett säsongen på två helt olika sätt.

Medan den förre världsmästaren Mika Häkkinen har en endaste ynklig poäng har stallkamraten David Coult-hard kört in på placeringarna 2-3-1.

Gårdagens seger i Brasilien förde honom 19 poäng före den förre detta världsmästaren.

- Jag är verkligen nöjd med min seger. Ferrari och Michael hade ett bra lopp, och du räknar inte ihop VM-tabellen förrän slutet på säsongen och inte i början, säger han.

Häkkinens motor dog i starten

Brasiliens GP blev underhållande, spännande och händelserikt.

Mika Häkkinens motor dog precis i start-ögonblicket och det var precis så alla bakomvarande förare missade honom.

- Jag vet inte vad som hände. När ljusen slogs på började min koppling bete sig konstigt och jag insåg att det var kört, säger han.

50 000 i böter - tog med sig ratten

Dessutom bötfälldes han med 50 000 kronor efter att ha tagit med sig ratten (!) när han sprang ifrån bilen för att rädda sig undan de tävlande.

I Häkkinens frånvaro var det stallkamraten David Coult-hard som lyckades bryta Ferrariföraren Michael Schumachers segerrad.

- Vi hade en helt rätt taktik. Vi räknade med regn och ställde in bilen med det i åtanke, därför fick jag kämpa för att hänga med när det var torrt, men när väl regnet kom kändes det säkert, säger han.

Om två veckor väntar San Marinos GP på Imolabanan - en tävling som brukar passa Ferrari, och VM-ledaren Michael Schumacher (26 poäng).

- Jag räknar med att vi kommer att förbättra både bilen och motorn ännu mer tills dess. Jag kan inte bärga mig, säger Coult-hard.

Som nu är främste utmanare till tronen som F1-världens kung.

Niclas Johansson