Hånad - nu fick Pagge revansch

”Jag är på väg mot den gamla formen”

SPORTBLADET

KÖPENHAMN

Pascal Simpson hånades som danska superligans sämsta nyförvärv i höstas.

Men i går var han vinnaren i det stora Köpenhamnsderbyt när FC Köpenhamn slog Bröndby med 2-1.

- Jag känner att jag är på väg tillbaka till den gamla goda formen, säger Pascal.

Foto: BILDBYRÅN
Pascal Simpson har haft en tung period i FC Köpenhamn. I går fick han sin revansch i derbyt mot Bröndby. "Pascal är i bra form", säger tränaren Roy Hodgson.

Han hoppade visserligen bara in och spelade sista kvarten inför 25 097 åskådare på Bröndbys nya fantastiskt fina stadion men under den kvarten hann Pascal visa ett stort spel.

Egentligen borde han kanske gjort mål i stället för att avsluta en snygg dribbling inne i Bröndbys straffområde med att lika snyggt spela fri sydafrikanske anfallsstjärnan Sibusiso Zuma - som brände det klockrena läget.

- Jag skulle ju bara vänt mig och skjutit bollen i mål i stället. Men när man inte spelat så mycket tar man inte rätt beslut i alla lägen.

Olycklig start - skadad direkt

Pascal Simpson fick en olycklig start i FCK när han blev skadad i första matchen och sen var borta från spel i en månad.

- Jag missade ändå bara tre matcher och när jag kom tillbaka fick jag spela men gjorde bara två mål på tio matcher. Jag var inte ikapp träningsmässigt.

FC Köpenhamns tränare Roy Hodgson väntar sig mycket av sitt nyförvärv.

- Pascal är i väldigt bra form nu när han kommit ikapp med träningen, säger Hodgson.

Hård kamp i anfallet

Problemet är att konkurrensen om anfallsplatserna i FCK är mördande. Blixtsnabbe Zuma är en artist.

Ändå har Todi Jonsson varit lagets bäste anfallare och nyss inköpte Heine Fernandez är en etablerad stjärna i Danmark.

Köpenhamn dominerade det täta derbyt även om Bröndbys svensktrio Krister Nordin, Mattias Jonson och Magnus Svensson tillhörde planens mest framträdande spelare.

Nordins insats som mittback var lysande. De knep han använde för att stoppa raketen Zuma behärskas bara av en riktigt rutinerad räv som alltid tänder till och blir som bäst när det handlar om derbymatcher.

Nordin: Vi var inte bra nog

Bröndby hade chansen att hänga av FC Köpenhamn från guldstriden men lyckades inte.

- Om vi vunnit och sen slagit Silkeborg på söndag hade vi gett oss goda chanser att promenera hem serien. Men vi var inte bra nog, säger Krister Nordin.

Stefan Alfelt