Hammers på väg mot en Åshöjden

Tränaren Ulf Weinstock: Det som händer här är helt fantastiskt

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN och Niclas Hammarstöm
SIktar högt Målsättningen är att Halmstad Hammers ska vara i allsvenskan 2002. Men redan i höst kan laget vara där. Då tänker tränaren Ulf Weinstock (undre bilden) vara där.
SPORTBLADET

Från division fyra till allsvenskan

På tre år.

Halmstad Hammers håller på att göra det omöjliga.

- Det är helt fantastiskt det som händer här nere, säger tränare Ulf Weinstock, gammal storback i Leksand.

Vem minns inte Åshöjden i sportmagasinet Buster eller kanske Ljungskiles framfart i fotbollens seriesystem?

Nu håller Halmstad Hammers på att göra om bedriften och de gör det tack vare en unik satsning, ett stort lokalt engagemang och givetvis ett bra hockeylag.

När halva kvalet till allsvenskan är spelat leder Halmstad Hammers serien. Och laget gör det efter en offensiv och glad hockey som för tankarna till 70-talet och de gamla storheterna Brynäs och Leksand.

- Det här laget har blivit allt bättre ju längre säsongen lidit. Vi har även haft tur med få skador, säger Ulf Weinstock som tog upp Linköping till elitserien 1999.

Weinstock spelade 14 säsonger med Leksand i elitserien och har tränat hockeytokiga lag som Timrå och Linköping, men något liknande det som händer i Halmstad har han inte varit med om, säger han.

- Det är ett fruktansvärt liv på läktaren. Vi saknar givetvis ståplats, men hela hallen skriker och det har jag inte varit med om tidigare. Ljudnivån är i klass med den i Stångebro i Linköping.

- Vi har spelat 24 hemmamatcher den här säsongen, men bara förlorat en. Mycket tack vare publiken, fortsätter han.

Håller laget allsvensk klass?

- Nej, laget är för tunt. Men jag vet att det ska göras en satsning om vi går upp och själv har jag inga planer på att lämna klubben, säger Weinstock.

Elitserien då?

- Nej, nej, nej. Det kommer nog dröja en sex, sju år innan föreningen är mogen. Det tar mycket lång tid innan Halmstad är redo för elitserien, säger Weinstock.

Publiken håller elitserieklass

Helt klart är att publiken i hemmaarenan Valhall håller elitserieklass, men sportsligt sett har laget ännu långt kvar.

Men Weinstock har gjort det förr. I Norge tog han lilleputtlaget och nykomlingen Stjernen till mästerskapsfinal. Tar han Halmstad till elitserien är bedriften från Norge kopierad.

Här är vägen till framgången