Hånade Zlatan gav svar på tal

- Hade inte staketet varit där hade de väl jagat mig

SPORTBLADET

HELSINGBORG

Men kaxige Zlatan gav svar på tal.

Efter att ha dunkat upp sin straff i nättaket vände han sig mot Helsingborgsklacken och höll händerna bakom sina öron i en tydlig "vad säger ni nu?"-gest.

Foto: BILDBYRÅN
HUR SA? Zlatan Ibrahimovic häcklades av publiken under matchen mot Helsingborgs Södra. När han dundrat in sin straff kunde han inte motstå att göra den här gesten mot motståndarklacken.

Zlatan Ibrahimovic hånades av publiken när Malmö FF tvingades till straffsparksavgörande för att slå ut division 2-laget Helsingborgs Södra ur Svenska Cupen.

- Hade inte staketet varit där hade de väl kommit in och jagat mig.

MFF gjorde ingen bra match. För lågt tempo och en fantastisk målvaktsinsats av Helsingborgs Conny Rosén resulterade i 0-0 efter full tid och förlängning.

Förväntningarna på Zlatan Ibrahimovic var naturligtvis stora efter den omtumlande veckan efter rekordaffären med Ajax.

- Det gick inget vidare men det kändes att det var en viktig match för mig. Det var länge sen som jag spelade med killarna i laget. Men det är svårt att spela mot lag som backar hem hela tiden.

Gjorde alltid det svåraste

- Men så här blir det. Jag kommer att få många spelare på mig i matcherna. Sen när det blir mycket folk på läktarna kommer jag inte ens att höra vad de skriker där uppe, säger Zlatan Ibrahimovic.

Ett par minuter in i matchen kom han ensam mot fem motståndare. Valde att dribbla och var snubblande nära att lyckas göra bort allihop. Efter den starten fortsatte Ibrahimovic att hela tiden försöka göra det svåraste i varje situation.

- Det var en match som Zlatan behövde få överstökad efter den turbulenta period som han haft. Det blev lite för mycket och omständigt men det blir annorlunda spel när två lag som spelar framåt möts, säger MFF-tränaren Michael Andersson.

Fedels räddning blev avgörande

Totalt sett var Ibrahimovic inte dålig i matchen. Han skapade flera lägen både för sig själv och för framförallt inhoppande Markus Rosenberg som var säker på att ha gjort mål men Conny Rosén gjorde en omöjlig räddning genom att snurra runt och slänga ut högerarmen bakom ryggen och stoppa bollen.

Rosén gjorde också en trippelräddning när han inte kunde hålla en fruktansvärd frisparkskanon av Ibrahimovic. Mats Lilienberg avslutade två gånger från nära håll och Rosén räddade. Sista gången eventuellt bakom mållinjen.

Conny Rosén hade sen chans att bli onsdagens riktiga cuphjälte men han brände sin straff mot Jonnie Fedel, som sen också gjorde en snygg avgörande räddning på Helsingborgs åttonde straff. MFF vann med 6-5.

Stefan Alfelt