Torontoseger i sista hemmamatchen

Men ännu är inte slutspels-
platsen klar

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Toronto vann i natt måstematchen mot NY Islanders med 4-2 i sin sista hemmamatch i grundserien. Men klara för Stanley Cup-slutspelet är man ännu inte.

Det är dock Edmonton trots att det satt långt inne.

Foto: REUTERS
SUDDEN MYSER Äntligen hade Toronto fansen på sin sida - och det blev seger mot Islanders i natt.

Maple Leafs bestämde redan från början och när Jonas Höglund tryckte in 4-1 i den tredje perioden var matchen avgjord. Kenny Jönsson kunde därefter hyfsa till siffrorna för Islanders genom att göra matchens sista mål.

Sundin tackade publiken

Mats Sundin tackade publiken efteråt för att de fortsatt att stödja laget trots de uteblivna resultaten. Inför säsongen talades det om Stanley Cup-seger och de otåliga Toronto-borna är inte glada över att detta kan ha varit den sista matchen för säsongen i Air Canada Centre.

Slutspelsplatsen är nämligen ännu inte bärgad då konkurrenterna också vann sina matcher. Boston vann borta över Buffalo med 3-2 och Carolina bortabesegrade NY Rangers med 3-1, en match som blev en signifikativ slutmatch i Madison Square Garden efter ännu en floppsäsong av Rangers. Eftersom alla strecklagen vann är ställningen oförändrad med Toronto två poäng före Carolina och Boston, nu med två matcher kvar att spela.

Salo klar för slutspel

Både Jaromir Jagr och Joe Sakic passerade i natt den magiska 50-målsgränsen. Jagr gjorde två mål i segermatchen mot Tampa Bay där Johan Hedberg gjorde ännu en stabil insats. Med 23 räddningar såg han till att segersiffrorna skrevs till 4-2. Sakic jubilerade genom att göra Colorados enda mål i en sömnig match mot Anaheim som slutade 1-1.

Edmonton behövde en poäng till för att bli klara för slutspel. Trots att bottenlaget Minnesota stod för motståndet hemma i Skyreach Centre gick det bara med ett nödrop. Kvitteringen till 2-2 kom med 48 sekunder kvar av matchen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM