Han är på glid - till Ryssland

Sjöling kan bli förste svensk att värvas till den ryska ligan

SPORTBLADET

MALMÖ. Storlaget Vodnik ska bli ryska mästare i bandy nästa säsong.

Med en svensk i laget.

Sportbladet kan avslöja att Faluns Magnus Sjöling är på glid österut.

- Äventyret lockar, säger 28-åringen.

Foto: MIKAEL FORSLUND
NÄSTA STOPP RYSSLAND Äventyret lockar för Magnus Sjöling. Storlaget Vodnik rycker nu i Falu-backen.

Försvarsspelaren vill först inte kommentera de sensationella uppgifterna, men erkänner till slut att Vodnik från Archangelsk kan bli hans nästa klubb.

Om övergången blir av skriver Magnus Sjöling bandyhistoria. Aldrig tidigare har en svensk spelare värvats till ryska ligan. Hasse Johansson spelade visserligen för Jenisej 1997/98, men tog själv initiativet att flytta till Krasnojarsk.

- Klubbarna i Ryssland har fått helt andra möjligheter. Det är därför mitt namn har dykt upp. Tydligen är de väldigt sugna på att få dit mig, säger Magnus Sjöling.

Både när det gäller publik och spelarlöner står ryska ligan i en klass för sig. Sergej Lomanov Jr erbjuds en månadslön på drygt 3 000 dollar, plus fritt boende och andra förmåner för att stanna kvar i Jenisej. Samtidigt får han spela inför storpublik - i varje match.

Som en SM-final - i varje match

- Det är det som lockar. Jag känner några ryska spelare från tiden i Vänersborg och de har berättat hur det är att spela där borta. Tydligen är varje match som en SM-final. Det hade varit jäkligt kul att få uppleva, säger han.

Magnus Sjöling kom till Falun från Broberg inför den gångna säsongen. Han har ett år kvar på kontraktet.

- Jag har inga avsikter att bryta det, men det är möjligt att klubbarna skulle kunna göra något byte. Jag utesluter ingenting till nästa säsong. Vi får se vad som händer. Men får jag chansen i Ryssland hoppar jag på den, säger han.

Spelar i Falun

Stefan Holm