Colorado vann efter stora besvär

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Vancouver höll på att ställa till med en skräll i Pepsi Center. Matchen mot favorittippade Colorado var på väg mot sudden death innan hemmalaget avgjorde strax före full tid.

Mattias Öhlund inledde målskyttet med att skjuta in matchseriens första mål i power play efter åtta minuters spel. Colorado svarade dock med samma mynt och kunde göra två mål i numerärt överläge innan perioden var slut.

Avalanche förde matchen men Vancouver orkade med att kvittera Colorados ledning tre gånger i matchen - dock inte en fjärde. Chris Drury blev matchhjälte när han sköt in 5-4-målet med en minut kvar.

Peter Forsberg passade fram Joe Sakic två gånger och bröderna Sedin assisterade Ed Jovanovski till hans 4-4-mål.

Säkert försvarsspel

Washington vann mot Pittsburgh med 1-0 och spelade i det närmaste perfekt försvarsspel mot offensiva Penguins. Capitals lyckades se till att Mario Lemieux knappt fick några ytor alls och för första gången sedan comebacken lämnade han rinken utan att få iväg ett enda skott på mål.

- Vi visste att det skulle bli en tät match. Troligen kommer det att se ut så här resten av matcherna också, sade backen Calle Johansson efter matchen.

Han avvärjde själv Pittsburghs största målchans genom att slå bort en puck precis på mållinjen. Efter att ha studerat målkameror kunde det konstateras att Washington hade millimeterna på sin sida.

Olaf Kolzig höll nollan men Johan Hedberg i Penguins-målet svarade för 26 räddningar och kan även han vara mycket nöjd med sin match trots förlusten.

Säkra hemmasegrar

Titelförsvararna New Jersey hade som väntat inga som helst problem att besegra Carolina. Devils var överlägsna i allt och vann till slut med 5-1 efter att Hurricanes fått göra ett tröstmål på slutet.

Även St Louis stod emot favorittrycket och vann relativt enkelt mot San Jose med 3-1.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM