Falks segervrål väckte sjukhus

Falk om avgörandet: De var skitarga när vi skrek

SPORTBLADET

KARLSTAD

Nichlas Falk och Christian Sjögren delade ambulans till sjukhuset i Karlstad.

Där fick de se avgörandet på tv - och väckte hela avdelningen.

- Dom var skitarga på oss när vi skrek. Men vi kunde inte låta bli, säger Nichlas Falk.

Foto: MATS STRAND
SEGERKRAMEN Nichlas Falk kramar om den store hjälten Daniel Tjärnqvist. När Tjärnqvist avgjorde satt Falk på Karlstad sjukhus och fick vård för sitt brutna näsben. "Dom blev skitarga på oss när vi skrek", säger Falk som tillsammans med Christian Sjögren väckte en hel avdelning.

Nichlas Falk fick lämna den sjätte SM-finalen redan i första perioden sedan han tacklats av Färjestads Christian Berglund.

Smällen tog illa och Nichlas Falk bröt näsbenet.

- Han tacklade som vanligt när situationen var över. Men sånt kan jag bjuda på en sådan här dag, vi vann ju guld, säger Nichlas Falk.

Kramkalas efter sjukhusbesöket

Festen är i full gång när han och Christian Sjögren - som blev ögonskadad under matchen - kommer från sjukhuset.

Båda är ordentligt omplåstrade och blir omfamnade av lagkamraterna, som tar emot.

De kostar att vinna, konstaterar nån i omklädningsrummet.

- Klart man hade velat vara på isen. Jag åkte ju inte till sjukan direkt, utan satt i omklädningsrummet och hade inte ens en radio att lyssna på, säger Nichlas Falk och suckar.

Åkte i samma ambulans

- Det var givetvis nervöst, speciellt när man inte visste någonting. Men jag hade ingen val.

Han och Christian Sjögren åkte i samma ambulans till sjukhuset och helt ovetande om hur det stod i matchen kom de in på akuten.

I samma stund när de kom in genom dörrarna upptäckte de en tv och just då gjorde Daniel Tjärn-qvist det avgörande 2-1-målet bakom Färjestads storspelande målvakt Magnus Eriksson.

- Christian skrek mest och systrarna blev som galna. Och det är klart, i korridoren såg man hur folk tittade ut från salarna. Det kanske inte var så lyckat, säger Nichlas Falk.

Både han och Christian Sjögren ser förvirrade ut där de står bland segerrusiga lagkompisar.

Festen kom av sig.

- Äsch, det är inte så farligt. Vi får väl ta igen det senare, säger Nichlas Falk och vandrar ut till den väntande bussen.

Guldmedaljerna och bucklan har de fortfarande inte sett skymten av, men Nichlas Falk och Christian Sjögren är ett bevis på att det kostar att vinna SM-guld.

Patrik Thornéus