- Nu är det kul igen

Michael Östlund knockade Warberg med blixtsnabbt hattrick i SM-finalen

SPORTBLADET

Elitserien har varit en lång, lång väntan.

Först nu har Michael Östlund riktigt roligt.

Det gav ett hattrick på tre minuter - och seger i den första SM-finalen.

Foto: ULF HÖJER
Matchvinnare Haninges Michael Östlund hade bråttom i första SM-finalen mot Warberg. På tre minuter gjorde han lika många mål - och avgjorde matchen.

Tre minuter och 40 sekunder - mer än så behövde han inte.

- Matchen var avgjord efter de tre målen, säger han när han står ensam kvar på banan efter den första SM-finalen i innebandy.

- Egentligen var alla tre målen likadana, även om det första var ganska snyggt.

Hans Haninge besegrade Warberg med 7-1 (0-0, 5-0, 2-1) och Michael gjorde de tre första målen, totalt under slutspelet har han gjort tolv.

Tog ledningen i poängligan

Med de två målgivande passningarna gick han tillsammans med lagkamraten Jonathan Kronstrand (två mål och två assists i går) upp i ledningen av slutspelets poängliga. Båda två har efter den första SM-finalen gjort 21 poäng var.

- Det är under slutspelet det blir riktigt, riktigt roligt. I serien gäller det inte på samma sätt, det är för många omgångar och för många lag, säger Michael Östlund.

När elitserien var över slutade Haninge på fjärde plats i tabellen. Men lagom till slutspelet tycks de regerande mästarna vakna till.

Då tycker de rutinerade spelarna i Haninges förstafemma att innebandy är riktigt roligt. De gjorde samtliga mål i gårdagens match, Michael Östlund var inblandad i fem av dem.

"Vi är Sveriges bästa kedja"

- Vi är Sveriges bästa kedja, det har ju gått bra i tre år, så det är fakta.

Det är tredje året som han spelar tillsammans med Johannes Gustafsson, Jonathan Kronstrand, Daniel Nohrstedt och Robert Linder. De två senaste åren har det resulterat i guld.

- Mötet på söndag blir en nyckelmatch, då måste de vinna i Torvalla sporthall. Vi släpper sällan någon match hemma, även om vi varit ganska dåliga i serien. Nu är vi mer fokuserade och har en större respekt med oss.

På söndag spelas den andra finalen i Varberg. Där har Haninge haft problem tidigare.

Men det var i serien - innan Michael Östlund och hans lag tyckte att innebandy var riktigt, riktigt roligt.

Anna Carlsson