Näsa för party

Falk: Ett SM-guld var verkligen värt det här

SPORTBLADET

Näsan ömmar och blodet har färgat huden under ögonen blå-lila.

Och Nichlas Falk bara ler.

Ett SM-guld är värt så mycket mer.

Foto: TOMMY MARDELL
Kolla snoken Nichlas Falk firade SM-guldet på Djurgårdens bankett i går. Och Challe Berglund kunde naturligtvis inte låta bli att uppmärksamma alla på Falks brutna näsa.

Ett dygn efter den dramatiska SM-finalen i ishockey firar Djurgården guldet med en middag på en krog i centrala Stockholm.

Näsan värker fortfarande efter Christian Berglunds tackling i den första perioden. Färjestadsspelaren tryckte upp axeln i ansiktet på Nichlas Falk som tvingades lämna isen.

- Den är fortfarande öm. Jag har väl en stor påsknäsa, en rätt svullen sådan. Det är svullet mellan ögonen och lite blått. Det gör mest ont när ungarna drar i den. De tycker det är kul med lite plåster och grejer, säger Nichlas.

Tvillingarna Maja och Adam är 14 månader gamla och har under dagen undersökt pappas ömma näsa. Direkt efter finalen konstaterade läkare på Karlstads lasarett att han drabbats av en näsfraktur och att det finns ett brott på skiljeväggen mellan näsborrarna, men någon fara för fortsatt spel är det inte.

Räknar med att kunna spela i landslaget

Nichlas Falk räknar med att finnas med på det förberedande VM-lägret som startar på tisdag.

- Jag har inte fått några speciella förhållningsregler, men ser den för sned ut när svullnaden gått ner om en vecka så får de kolla på den igen. Jag får se hur det känns när jag tränar om jag behöver något helt nässkydd.

Han gjorde sällskap med ögonskadade Christian Sjögren till sjukhuset och de hann precis fram i tid för att se avgörandet på tv.

- Ett SM-guld var verkligen värt det här, även om jag hellre hade varit med på planen hela tiden.

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM