- Min sista chans

Därför tar Mattsson ännu en spruta inför SM-finalen

SPORTBLADET

Läkarna tvingade honom att stå över den första SM-finalen.

De ville inte ge honom ännu en lokalbedövning i knäet.

Men i kväll är Stefan Mattsson tillbaka - efter ytterligare en spruta.

TILLBAKA I BUREN Stefan Mattsson fick inte stå i Warbergs mål i den första matchen, men i kväll är han tillbaka - efter en ny spruta.

Warbergs målvakt satt på bänken när de förlorade den första SM-finalen i innebandy mot Haninge (7-1) i fredags.

Men inför en fullsatt hemma-arena spelar han den andra finalen - tack vare en spruta i sitt sargade knä.

Ingen ville ge honom en spruta till

- Det var ingen som ville spruta i det inför den första matchen och jag lovade dyrt och heligt att jag skulle stå över en match. De förklarar riskerna varje gång och jag får tjata mig till en ny spruta. De hade aldrig gått med på detta mitt i säsongen, säger Stefan.

- Och det hade inte jag heller.

Men nu vill han ha det så hett efterlängtade SM-guldet. Stefan Mattsson är tredubbel världsmästare och har även vunnit EM-guld. Han flyttade till Varberg för att få spela inför fullsatta läktare och bli bäst i Sverige.

Nu återstår som mest fyra matcher och inte ens de trasiga slemsäckarna eller faktumet att knäskålen är lös på grund av broskbildning kan hindra honom.

Tack och adjö efter den här säsongen

- Detta är troligen min sista chans, jag hade planerat att spela här i två säsonger, men det är nog tack och adjö efter detta. De ska gå in i knäet efter säsongen, men då vill jag ha garantier om jag ska spela vidare, säger han.

Problemen började på sensommaren, men blev akuta för sju veckor sedan. Därefter har han haft träningsförbud och som mest tagit fem bedövningssprutor på nio dagar.

- Jag tror att folk förstår varför jag gör detta, men jag förstår även om de tycker att jag är dum, säger Stefan Mattsson.

- När jag känner att det blir sämre av en spruta tar jag inte fler. Så har det inte varit än.

Först vill han bli svensk mästare.

Anna Carlsson