Grattis, lillebror!

Michael Schumacher bröt - då tog brorsan Ralf sin första F1-seger

SPORTBLADET

IMOLA

Sedan födseln har han varit tvåa i familjen.

Men i går blev lillebror Ralf Schumacher etta.

- Underbart. Det här har jag väntat på länge, säger han efter sin första GP-seger någonsin.

Foto: AP
"Jag är jätteglad" Michael Schumacher kom inte själv i mål, men log ändå. Segern tillföll ju familjen i alla fall - tack vare brorsan Ralf.

Storebrorsan Michael var först framme för att gratulera.

En varm kram och några kärleksfulla ord.

- Jag är jätteglad för Ralfs skull. Han har länge kört mycket bra, men inte haft turen med sig, säger Michael Schumacher, 32.

Ralf, drygt sex år yngre än trefaldige världsmästaren Michael, gjorde en kanonstart från tredje startposition. Han styrde förbi David Coulthard, som hade pole position.

"Det här har jag väntat på länge"

Sedan jagade skotten förgäves den bortflyende tysken - ända fram till målflaggan.

- Underbart. Det här har jag väntat på länge, sade den överlycklige segraren.

Michael Schumacher är stolt över sin lillebror. Och han är också noga med att påpeka att han och Ralf nu är det första brödrapar i F1-historien som vunnit ett GP-race. Många andra tror att Ralfs seger i går inte är en engångsföreteelse.

- Ralf är ett världsmästarämne. Han har samma kapacitet som Michael, säger Gerhard Berger, gammal F1-stjärna, numera BMW:s F1-bas och en av Ralfs chefer.

Berger påpekar att de två bröderna annars är ganska olika.

- Michael är en familjeman. Ralf tycker om att vara ute och ha skoj.

Medan Michael ibland uppfattas som sluten och arrogant, är Ralf öppen och spontan. Den 25-årige Ralf och hans jämnårige stallkamrat i Williams-BMW-teamet, colombianen Juan Pablo Montoya, är hungriga utmanare i årets VM.

Williams kan rubba jättarna

Om någon skall rubba Ferraris och McLarens dominans i F1-cirkusen, så är det Williamsduon. Nu sitter de i en bil som kan konkurrera med Ferraris och McLarens.

Gårdagens seger var den första för Williamsstallet sedan 1997. San Marinos GP var också det första lopp som vanns på Michelindäck, sedan den franska däcktillverkaren gav sig in i F1-leken efter många års uppehåll. Än så länge toppar Ferraris Michael Schumacher och McLarens David Coulthard VM-tabellen.

- Jag räknar med att kunna matcha dem fler gånger i år, men vågar inte lova, säger Ralf Schumacher.

Finländske underbarnet Kimi Räikkönen råkade ut för ett otäckt tillbud, då ratten plötsligt lossnade och bilen for av banan.

Kimi klarade sig dock oskadd.

Bröderna Schumacher

Thomas Lindberg

ARTIKELN HANDLAR OM