”Mycket talar för att vi vinner igen”

Warbergs hjälte: Det bästa vore att få avgöra hemma

SPORTBLADET

VARBERG

Det är tre år sedan sist. Då förde Peter Nilsson Warberg till SM-guld.

I år tänker han göra detsamma.

- Det absolut bästa vore att får avgöra hemma, säger han.

Foto: ANDERS DEROS
TRIVS I FINALER P eter Nilsson avgjorde för Warberg på straff när det var två minuter kvar av finalen mot Haninge. Nu tror han på en upprepning av 1998 års SM-guld.

Det fick de inte 1998, då slog de Pixbo i den tredje och sista matchen i Göteborg. I år krävs det seger mot Haninge i Stockholm på onsdag för att de ska ha chans att spela hem guldet i Varberg.

- Vi har vänt underlägen förr och vi gör inte en sådan plattmatch där igen.

I går tog han och Warberg revansch efter förlusten i den första SM-finalen i innebandy (1-7). Haninge ledde med 3-1 inför den tredje perioden, men när stjärnan Jonathan Kronstrand sträckte låret och tvingades utgå tog hemmalaget över matchen. Först reducerade Peter Nilsson, sedan kvitterade Mattias Larsson i den 13:e minuten och när två minuter återstod av matchen fick Warberg straff sedan Mats Nässelqvists klubba varit för för hög.

"Jag körde en ny straffvariant"

- Jag var nervös inför straffen, målvakten kan ju ta den, men det var gott att veta att vi skulle få spela i power-play i två minuter om jag missat, säger Peter Nilsson.

- Jag hade bestämt mig tidigt för hur jag skulle slå straffen. Jag körde en annorlunda variant mot Balrog eftersom Haninge var där och kollade, så den kunde jag inte ta. Men den här varianten passar mig bättre eftersom jag har så lång räckvidd.

Säkert, kallt och snyggt slog han in bollen och gav Warberg ledningen med 4-3. Det lag som varit utspelat i tre perioder i Stockholm och två i Varberg vann och kvitterade till 1-1 matcher.

Och Peter Nilsson tycks trivas precis lika bra i årets SM-finaler som han gjorde 1998. Då gjorde han ett mål i den första matchen, två i den andra och tre i den tredje. I år började han med ett mål i den första finalen och två i den andra.

- Men jag är inte lika bra nu. Det flytet jag hade då kan inte inträffa igen, då gick allt min väg.

"Årets slutspel liknar det från 1998"

Och allt gick Warbergs väg.

Precis som i år hade de en tuff väg i kvarts- och semifinaler. De vände, vann, tog sig till final och blev svenska mästare.

- Årets slutspel är ganska likt det från 1998, då låg vi också risigt till många gånger och hämtade upp det. Det är mycket som talar för att vi gör det i år igen, säger Peter Nilsson.

- Jag tror att det blir fem matcher, men det bästa vore om vi kunde få avgöra hemma och få en ledig helg sedan.

Då krävs det seger i den tredje SM-finalen i Stockholm på onsdag.

Peter Nilsson har avgjort finaler förr

Anna Carlsson