- Nu måste Zlatan in i landslaget

Malmö FF:s klubbdirektör kräver: Ta ut honom i dag

1 av 2
MFF:s superduo Joseph Elanga och Zlatan Ibrahimovic har hittat varandra både på och utanför fotbollsplanen. I går låg duon bakom Malmö FF:s 2-0-seger mot Elfsborg i Borås. Elanga gjorde 2-0-målet - framspelad av Ibrahimovic. Nu toppar nykomlingen MFF den allsvenska tabellen.
SPORTBLADET

BORÅS

Zlatan Ibrahimovic, 192 cm, gör succé i allsvenskan.

- Kommer inte Zlatan med i landslaget fattar jag ingenting, säger MFF:s Hasse Borg.

Kennet Andersson, 193 cm, slutar i landslaget.

Malmös klubbdirektör är givetvis part i målet.

Men Borg är ändå en av de som duon Söderberg-Lagerbäck vänder sig till när de vill få mer detaljerade svar om Zlatan Ibrahimovic.

Tillsammans med tränaren Michael Andersson.

Båda säger i princip samma sak:

"Det är dags att ge Zlatan chansen".

- Det är inte mitt jobb att ta ut landslaget, säger Michael Andersson, men jag tycker att Zlatan visat vad han kan mot bra motstånd. Han kan förändra en matchbild även via ett inhopp.

- Jag skulle inte bli förvånad om Zlatan blir uttagen, säger MFF-tränaren.

Hasse Borg är mindre diplomatisk.

- Det finns inga andra spelare i Sverige, inte ens många i Europa, som har de kvalitéerna som Zlatan har, säger Borg. Han är både stor, stark, teknisk och målfarlig.

Söderberg: Zlatan mest lik Kennet

Precis som Kennet Andersson i sina bästa dagar.

Så vem ska ersätta honom i landslaget?

- Den som liknar Kennet mest i spelstil i dag är nog Zlatan, säger förbundskaptenen Tommy Söderberg till Sportbladet. Båda har samma fysik, är starka utmed marken och har ett bra skott.

Men eftersom landslagstruppen presenteras i eftermiddag vill han inte avslöja uttagningen i förväg.

I går kväll fick Söderberg-Lagerbäck en rapport från förbundskollegan Thomas Lyth som tidigare på dagen varit på Ryavallen och sett Zlatan Ibrahimovic.

- Kennet var ju inte med i landskamperna mot Makedonien och Moldavien så det går ju inte att automatiskt prata om en ersättare, säger Söderberg. Allting beror på hur situationen bland konkurrerande spelare ser ut.

"In med både Zlatan och Kim"

Hasse Borg tycker det är enkelt:

- Både Zlatan och Kim Källström borde få komma med och känna på landslaget tillsammans med proffsen, säger Borg. Om förbundskaptenerna inte vill peta någon får de väl ta ut två spelare extra.

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM