Här blir Bräck en Hollywoodstjärna

Svensken på premiären på Stallones nya storfilm: Kul att få vara med

SPORTBLADET

HOLLYWOOD

Här intar Kenny Bräck Hollywood.

Tidigt i går morse förgyllde svensken och några andra av Cartseriens största stjärnor filmstadens galapremiär på Sylvester Stallones racingdrama "Driven".

- Jag minns hur jag för mer än 15 år sedan satt hemma i Glava i Värmland och såg Rockyfilmerna. Då kunde jag aldrig tro att jag skulle gå på premiär med Stallone, säger Bräck.

Foto: REUTERS
filmpolare I går var det stor galapremiär på Sylvester Stallones nya film "Driven" - som svenske racingföraren Kenny Bräck är med i. Stallone kom till premiären med hustrun Jennifer Flavin. Och Bräck fanns förstås också på plats i Hollywood, med racingdräkten på.

När Sportbladet når den svenske racingstjärnan har han precis lämnat galafesten efter visningen på Manns Chinese Theatre i Hollywood.

Premiären föregicks av ett jippo på Hollywood Boulevard där Bräck och de andra förarna kom inrullande i sina tävlingsbilar.

Efter några däckbränningar och ett låtsat depåstopp hoppade de ur sittbrunnarna och promenerade längs den utrullade röda mattan, tillsammans med bland andra Stallone och filmens regissör, finländaren Renny Harlin.

- Det var mitt livs första filmpremiär och kul att få vara med om, säger Bräck.

Bara en handfull förare är med i filmen

Han hade förtjänat biljetten.

Svensken är en av en handfull förare som spelar sig själva i dramat om en Cartveteran som hjälper en yngre racingkollega med både livet och karriären.

- Om publiken köper handlingen är filmen häftig. Vissa av scenerna är orealistiska men det kanske bara är sådant som vi förare tänker på. Och det är trots allt en actionrulle.

Stallone kör specialbyggd bil

Inspelningsteamet har följt Cartcirkusen under flera lopp och spelat in en rad inslag med hjälp av kameror på Bräcks och de andra förarnas bilar.

Stallone och de andra skådisarna körde specialbyggda bilar med växellåda och traditionell koppling.

- Jag har snackat med Stallone och han är trevlig, men jag kan inte påstå att jag känner honom. Harlin däremot är en kompis, säger Bräck.

De närmsta veckorna ska svensken och hans racingkollegor hjälpa filmmakarna att göra pr.

Men det är inget som Bräck har något emot.

Tvärtom:

- Vem vet, om inte racingkarriären funkar kanske jag kan bli skådespelare. Det är mycket lättare att härma förare än att köra själv.

Magnus Sundholm

ARTIKELN HANDLAR OM