Han lurade en hel fotbollsvärld

Karl Fat Neck Power planerade kuppen i två år: Jag låtsades vara med i ett tv-team

Foto: RICKARD PELHAM/THE SUN
TOLFTE MANNEN I MANCHESTER Karl "Fat Neck" Power, 33, hade planerat kuppen i två år innan han stegade in på planen och tog plats bland Uniteds startelva i München inför Champions League-matchen.
SPORTBLADET

LONDON

Det var hans livs bästa practical joke, en häpnadsväckande fräck manöver som lurade en hel fotbollsvärld och miljoner tv-tittare.

Karl "Fat Neck" Power, 33, hade planerat kuppen i två år - och den funkade perfekt.

Ni såg kanske själva på tv hur Manchester United plötsligt hade TOLV spelare i sin uppställning när lagbilden skulle tas inför mötet med Bayern München i onsdags.

Ingen kände igen mannen längst ut till vänster, han som stod där och spände ut bröstet och nästan skymde storstjärnan Andy Cole.

Vem var han?

Ett nytt, hemligt vapen?

En värvning i sista stund?

Nej då, det var alltså United-supportern Karl Power, kallad "Fetnacken" av sina polare och känd för att ständigt hitta på hyss i samband med fotbollsmatcher.

Kuppen i München hade han planerat med militärisk precision. Det skulle bli den bästa fotbollsblåsningen någonsin - och det blev det.

"Vi planerade allt som en militär operation"

Den gifte småbarnspappan "Fat Neck", som hade namnet "Cantona" på ryggen när lagbilden togs, berättar i dagens The Sun om hur det hela gick till:

"Jag och mina polare har gjort såna här saker i åratal. Vi brukar låtsas vara fotografer, vi har filmat spelarna och tagit oss in på presskonferenser inför alla de stora matcherna i Europa. Den här komplotten kom vi på under en match mot Barcelona i Spanien. Vi tog oss in på planen den gången och tänkte att vi kunde göra om det på ett roligare sätt nästa gång.

Vi planerade det som en militär operation under två års tid. Vi tog med oss tre olika United-uniformer - en röd, en vit och en blå. Så tog vi reda på var laget bodde i München och fick en ledare att berätta vilken mundering som gällde för matchen. Sen stack vi till hotellrummet och repeterade alltihop.

Vi tog taxi till arenan och låtsades vara med ett tv-team. Vi släpptes in och tog oss till de andra fotograferna bakom ena målet. När sen lagen marscherade ut stack jag till spelarentrén och tog av mig min träningsoverall.

Efteråt fick han skäll - av Roy Keane

Jag trodde jag var förlorad när Gary Neville försökte stoppa mig. Han hytte med fingret åt mig och skrek att jag skulle sticka åt helvete, men jag sa "jag gör det här för Eric Cantona, så håll käften". Döm om min förvåning när han gjorde det också.

Alla de andra spelarna tittade på mig. Andy Cole fick tränga sig in mellan mig och Nicky Butt för att synas. Så fick jag ett leende från Dwight Yorke, som fattade precis vad det handlade om, och då var det bara att stå kvar till fotograferna hade tagit sina bilder. Allt handlade om timing och snabbhet."

Efter blåsningen gick Karl ut på löparbanan, utskälld av Roy Keane, tog på sig overallen igen och såg matchen med kompisarna från läktaren.

Sen tog de tunnelbanan hem till hotellet och skrattade så de kiknade hela vägen.

Peter Wennman