Jordan anställer värsta ovännen

Doug Collins: Jag skulle självklart vilja ha Michael i laget

SPORTBLADET

NEW YORK

Michael Jordan har anställt en av sina gamla trätobröder som coach i Washington Wizzards - Doug Collins.

Så desperat är Jordan att förvandla NBA:s absoluta bottenlag till en vinnare.

Foto: ALLSPORT
anställd av ovännen Doug Collins och Michael Jordan blev rejäla ovänner när Jordan spelade i Chicago med Collins som coach - nu möts de igen. Jordan har anställt honom som ny coach i krisdrabbade Washington Wizzards.

Samtidigt kan det bli så att han själv får spela för nyanställde coachen Doug Collins.

- Jag vet inte var jag kommer att vara om tre månader, sa Jordan i går.

Ett uttalande som ytterligare eldat på ryktena om att den gamle superstjärnan i hemlighet förbereder en comeback till nästa säsong.

Alla hoppas på en comeback

Jordan la visserligen till sin standardformulering "med 99,9 procents säkerhet kommer jag inte att spela basket igen". Men så länge han lämnar en öppning på en hundradels procent räcker det för att få både fans, media och sponsorer att hoppas alternativt våndas.

Att Jordan kan överraska visade han i går med att anställda Doug Collins. De två blev rejäla ovänner när Jordan spelade i Chicago Bulls med Collins som coach. Till slut var det Collins som fick gå.

Svårt samtal för Jordan

Därför var det inget lätt samtal för Jordan när han ringde upp Collins.

- När Jordan ringde sa han; Jag behöver dig. Kan du komma och hjälpa mig, berättar Doug Collins. När Jordan sa dom orden var det inte svårt för mig att tacka ja. Då förstod jag att han respekterade mig.

Det faktum att Collins tar jobbet i ett av ligans sämsta lag har satt fart på spekulationerna om att Jordan försäkrat honom om att han gör come-back.

Collins själv säger:

- Det viktiga för mig är att Michael är ordförande för klubben och att vi jobbar ihop. Allt ovanpå det är grädde på moset. Om jag skulle vilja att han spelade? Självklart skulle jag vilja ha Michael i laget.

De senaste åren har Collins arbetat som expertkommentator åt tv-kanalen NBC.

Wolfgang Hansson